Applicatiebeheerder AFAS

 

Welten zoekt een enthousiaste Applicatiebeheerder AFAS. Heb jij ervaring in het ontwikkelen en beheren van AFAS en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan komen we graag met jou in contact!

Wat ga je doen?


Als applicatiebeheerder ben je samen met drie andere collega’s verantwoordelijk voor het beheer van de zestien bedrijfsapplicaties van Welten en Dukers & Baelemans. Jouw focus ligt op het systeem AFAS. Voor zowel gebruikers als de organisatie ben je expert en kennishouder van de AFAS applicatie en -koppelingen. Je draagt zorg voor het beantwoorden van gebruikersvragen over AFAS, biedt tweedelijns gebruikersondersteuning en gaat op zoek naar (structurele) oplossingen. Naast deze gebruikersondersteuning organiseer je ook trainingen voor de gebruikers van AFAS en besteed je aandacht aan het mooier, beter en leuker maken van het systeem voor de gebruiker en de organisatie. Daarnaast draag je bij aan het beheer van enkele andere bedrijfsapplicaties.
Samen met het team deel je de ambitie om zoveel mogelijk bedrijfsprocessen te digitaliseren en te optimaliseren met behulp van AFAS.

 

Wat vragen we van jou?


- Je hebt een afgeronde HBO opleiding
- Je hebt kennis over en minimaal twee jaar ervaring met AFAS applicatiebeheer;
- Je bent zelfstandig, betrokken, zorgvuldig, creatief en stressbestendig;
- Je kunt goed plannen en denkt oplossingsgericht;
- Je bent servicegericht en hebt een positieve houding;
- Je bent proactief denkt mee over het verbeteren en optimaliseren van processen;
- Je weet hoofdzaken van bijzaken te onderscheiden;
- Je bent in bezit van rijbewijs B;
- Je bent 40 uur per week beschikbaar.

 

Wat hebben we jou te bieden?


Uiteraard bieden wij je goede arbeidsvoorwaarden en is er voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Onze afwisselende werkomgeving biedt volop doorgroeimogelijkheden. Welten heeft een open, informele en ongedwongen cultuur. Door korte lijnen en een goede teamspirit kunnen we samen elke uitdaging aan. Ook is er tijd om borrels, masterclasses en inspirerende events bij te wonen.

 

Het team


Het team IT bestaat uit vier enthousiaste collega’s, aangevuld met een Manager IT.

 

Standplaats


Je werkt met name vanuit Nijmegen. We hebben ook een kantoor in Vessem en er is mogelijkheid tot thuiswerken.

 

Over Welten

 

Welten faciliteert en operationaliseert verandering voor financieel dienstverleners. Dit doet Welten door inzet van interim capaciteit en de uitvoer van opleidingen en projecten op het gebied van CRM. De organisatie is met ruim 600 financieel professionals actief voor alle landelijk opererende financieel dienstverleners in Nederland. Via het opleidingsbedrijf Dukers & Baelemans biedt Welten een breed assortiment Wft- en bovenwettelijke financiële opleidingen via open inschrijving en corporate trajecten. Daarnaast verzorgt het bedrijf projecten op het vlak van multichannel CRM, op eigen locaties (uitbesteding) of op locaties van de opdrachtgever (managed insourcing). Deze projecten variëren van de uitvoer van customer care tot de uitvoer van mid- of backoffice activiteiten. Welten heeft kantoren in Vessem en Nijmegen.

 

Interesse?

 

Hebben we jouw interesse gewekt? Stuur je CV en motivatie naar recruitment@welten.eu of neem contact op via 088 828 88 00.

Meer weten?

Neem contact op met onze recruiter Tobias, hij zit voor je klaar om al je vragen te beantwoorden!
Tobias IJsveld
Recruiter

088 828 88 00
t.ijsveld@welten.eu

Hoe zien de projecten van Welten eruit?

In onze caseverhalen kun je lezen over de opdrachten die we voor financieel dienstverleners verzorgen.
Naar Projecten
checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram