1. Home
  2. Voor opdrachtgevers
  3. Verwezenlijken van groeiambitie

Verwezenlijken van groeiambitie

Een grote verzekeraar in Utrecht

Veel van onze opdrachtgevers hebben te maken met uitdagende veranderingen in de financiële sector of binnen hun organisatie. Vanwege de overname van diverse klantportefeuilles heeft één van onze opdrachtgevers gevraagd om ondersteuning op het gebied van front- en backoffice activiteiten voor hun afdeling Levensverzekeringen.

120 medewerkers

7 Nieuwe Financieel Professionals

Jong en dynamisch team

Meer klanten = meer werk

Binnen de afdeling Levensverzekeringen kampt onze opdrachtgever regelmatig met een capaciteitsuitdaging. De overname van verschillende klantportefeuilles zorgt voor een continue groei en uitdaging. Meerdere keren per jaar start onze opdrachtgever met een opleidingsklas voor startende financieel professionals om de kwaliteit van dienstverlening te kunnen blijven waarborgen. Deze professionals maken kennis met de diverse producten die aangeboden worden en worden opgeleid om klantvragen met betrekking tot deze producten te kunnen beantwoorden en te verwerken. Het vinden van geschikte professionals is in de huidige arbeidsmarkt echter een flinke uitdaging.

 

Op zoek naar de perfecte match
Voor onze opdrachtgever is het van belang dat de startende professionals de juiste expertise in huis hebben, maar vooral gedreven zijn om klanten optimaal te helpen. De combinatie van administratieve backoffice activiteiten en excellent klantcontact maakt dat de financiële professionals gedetailleerd moeten kunnen werken, maar ook moeten beschikken over een vlotte babbel. Ze beseffen dat de afdeling Levensverzekeringen vaak te maken krijgt met impactvolle momenten in het leven van de klant en weten daar goed mee om te gaan. Onze opdrachtgever is dus op zoek naar de juiste combinatie van ‘hard’ en ‘soft skills’.

Dienstverlening Welten

 

Onze opdrachtgever heeft in Welten een partner gevonden om de uitdaging op het gebied van capaciteit structureel aan te kunnen pakken. Om onze opdrachtgever te kunnen ondersteunen starten regelmatig enthousiaste Nieuwe Financieel Professionals. Deze professionals staan aan het begin van hun carrière en volgen bij ons het unieke traineeship De Nieuwe Financieel Professional, waardoor ze de benodigde certificering in huis hebben en zichzelf voortdurend ontwikkelen op het gebied van ‘soft skills’.  Een start op de afdeling Levensverzekeringen is voor onze Nieuwe Financieel Professionals dan ook een perfecte manier om hun carrière af te trappen.

Het resultaat

Inmiddels is de afdeling Levensverzekeringen in vier jaar gegroeid naar een team van 120 financieel professionals. Zeven Nieuwe Financieel Professionals van Welten maken hier al onderdeel van uit, maar dit aantal groeit gestaag. Uniek aan deze afdeling is dat het gehele team de klant bedient vanuit één systeem. Door het team regelmatig uit te breiden aan de hand van structurele trainingsmomenten, blijft de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening gewaarborgd.

“Na een jaar heb ik gevraagd om mijn opdracht te verlengen. Mijn taken en verantwoordelijkheden groeiden tijdens het eerste jaar enorm, ik ben hier dus nog lang niet uitgekeken!”

Een Nieuwe Financieel Professional van Welten

Meer weten over onze diensten?

We denken graag mee over mogelijke oplossingen voor jouw uitdaging!
Helen Leukel
Business Manager

06 50 88 77 21
h.leukel@welten.eu

Onderdeel uitmaken van team Welten?

Bekijk hier wat we voor jou kunnen betekenen.
Naar Vacatures
checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram