1. Home
  2. Voor opdrachtgevers
  3. Oprichten van Business Development

Oprichten van Business Development

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Voor Nederlandse ondernemers die internationaal zaken doen, is het vaak een uitdaging om hun financiering rond te krijgen. Veel banken vinden investeringen in bedrijven die actief zijn in ontwikkelingslanden of opkomende markten te risicovol. Daarom heeft de RVO twee fondsen opgericht om deze ondernemers dienstverlening op maat te kunnen bieden. Om de zichtbaarheid en naamsbekendheid van beide fondsen te vergroten, heeft de RVO gebruik gemaakt van de expertise van Welten.

 

Business Development opgericht

48 leads gecreëerd

6 evenementen georganiseerd

Creëren van zichtbaarheid

De RVO vindt het belangrijk om ontwikkelingsrelevante handel en investeringen over de hele wereld mogelijk te maken. Daarom heeft de RVO het Dutch Good Growth Fund en het Dutch Trade and Investment Fund opgericht. Deze fondsen bieden financieringen en verzekeringen aan ondernemers die internationaal actief zijn of willen worden. Om zichtbaarheid te creëren, heeft de RVO de ambitie uitgesproken om voor beide fondsen een afdeling Business Development op te richten met een langdurig karakter. Deze afdeling heeft als doel om de leadflow op gang te brengen door organisaties bewust te maken van de diverse financieringsmogelijkheden binnen deze fondsen.

 

Een combinatie van kennis en attitude

Voor de eerste stappen van het oprichten van een Business Development afdeling was RVO op zoek naar een professional met ervaring in de financiële dienstverlening en affiniteit met marketing en communicatie. Kennis over financieringsinstrumenten was belangrijk, maar de nadruk lag op een professional met een ondernemend karakter en oog voor nieuwe kansen. Doorzettingsvermogen en creatief inzicht waren daarbij van belang. De RVO vond in Welten een partner voor het realiseren van haar ambitie door gebruik te maken van interim capaciteit op locatie van de RVO.

 

Werkzaamheden

Onze Nieuwe Financieel Professional heeft in samenwerking met de professionals van RVO in één jaar succesvolle eerste stappen gezet voor het opzetten van de Business Development. Daarbij hebben zij de nadruk gelegd op het creëren van naamsbekendheid voor beide fondsen en het genereren van een waardevolle leadflow. De werkzaamheden bestonden uit het uitvoeren van marktonderzoek om nieuwe bronnen en doelgroepen te identificeren, het organiseren van evenementen, het verspreiden van informatie om zichtbaarheid te creëren en het uitvoeren van intensief relatiebeheer. Daarbij was er sprake van een grote diversiteit aan stakeholders, bestaande uit financieringsinstellingen, onderwijsinstellingen, andere relevante organisaties, accountants, intermediairs en medewerkers van de RVO.

Dienstverlening Welten

 

  • Detachering van een Nieuwe Financieel Professional
  • Oprichten van een Business Development afdeling
  • Onderzoeken van (nieuwe) bronnen en doelgroepen
  • Uitvoer van diverse marketingactiviteiten
  • Genereren van structurele leadflow
  • Initiëren van waardevolle partnerships

Het resultaat

Welten heeft toegevoegde waarde laten zien door de succesvolle start van de oprichting van de afdeling Business Development. Dit uit zich in de diverse evenementen die zijn georganiseerd, de waardevolle partnerships die zijn gevormd, maar vooral ook in de huidige leadflow voor beide fondsen. Binnen één jaar zijn er 48 organisaties aan de leadflow toegevoegd, waarvan enkelen al een financiering hebben mogen ontvangen. Op deze manier heeft Welten niet alleen bijgedragen aan de ambitie van de RVO, maar ook aan de ambitie van Nederlandse ondernemers.

“Een echte out-of-the-box opdracht waarbinnen ik grote stappen heb kunnen zetten in mijn ontwikkeling”

Ruby Verhoeven, één van onze Nieuwe Financieel Professionals

Meer weten over onze diensten?

Ik denk graag mee over mogelijke oplossingen voor jouw uitdaging!
Helen Leukel
Business Manager

06 50 88 77 21
h.leukel@welten.eu

Onderdeel uitmaken van team Welten?

Kijk hier naar wat we voor jou kunnen betekenen!
Naar Werken bij
checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram