1. Home
  2. Voor opdrachtgevers
  3. Coaching en opleiding van afdeling zakelijke kredieten

Coachen en opleiden van de afdeling zakelijke kredieten

Grote Nederlandse bank

Welten ondersteunt niet alleen consumenten maar ook organisaties tijdens impactvolle momenten. Zo biedt Welten voor één van haar opdrachtgevers tijdelijke ondersteuning om de continuïteit en kwaliteit van dienstverlening te borgen tijdens een jaar van flinke veranderingen.

30 medewerkers opgeleid tot volwaardige kredietadviseur

Vast aanspreekpunt in tijd van reorganisatie

Bijdrage aan creëren van synergie

Reorganisatie van afdeling zakelijke kredieten

Vorig jaar besloot één van onze opdrachtgevers om een aantal afdelingen, gericht op financieringen voor het midden-en kleinbedrijf, samen te voegen in één overkoepelend team. Vanuit dit overkoepelende team worden klanten zoveel mogelijk geholpen om online zelf aan de slag te gaan met de bankzaken voor hun onderneming. Daar waar dit niet toereikend blijkt te zijn, staat een team van klantgerichte medewerkers klaar om vraagstukken telefonisch of face-to-face met de klant op te pakken. Het besluit om verschillende afdelingen samen te voegen, vroeg wat van medewerkers. Hun takenpakket werd hierdoor namelijk uitgebreid met het vak van financieren.

 

Verplaatsing van werkzaamheden
Naast het combineren van werkzaamheden, heeft onze opdrachtgever inmiddels ook besloten om afscheid te nemen van één van haar locaties. Dit betekent dat meer dan tweehonderd medewerkers zullen moeten verhuizen naar een andere locatie. Zo’n verhuizing kan flinke impact hebben op de bestaande medewerkerspool. Zo zijn er medewerkers die afscheid hebben genomen van onze opdrachtgever en worden huidige teams op de nieuwe locatie aangevuld met enthousiaste nieuwe collega’s.


Borging van de continuïteit en kwaliteit van dienstverlening
Bovenstaande ontwikkelingen stelden onze opdrachtgever regelmatig voor een uitdaging. Door het vertrek van ervaren medewerkers liep onze opdrachtgever het risico waardevolle kennis kwijt te raken en in te moeten leveren op kwaliteit en continuïteit van haar dienstverlening. Om daar vroegtijdig op in te spelen, maakt onze opdrachtgever gebruik van onze expertise.

Dienstverlening Welten

 

  • Detachering van Nieuwe Financieel Professionals
  • Uitvoer van activiteiten gericht op excellente klantenservice
  • Ondersteuning bij midoffice werkzaamheden
  • Ontwikkeling en uitvoer van opleidingsplan om kwaliteit van dienstverlening te borgen
  • Coaching en begeleiding van nieuwe young professionals
  • Flexibele inzet op verschillende locaties, daar waar nodig

Het resultaat

Onze Nieuwe Financieel Professionals helpen onze opdrachtgevers bij het aannemen, beoordelen en afhandelen van financieringsaanvragen maar fungeren vooral ook als coach en trainer voor nieuwe medewerkers. Eén van onze professionals heeft een opleidingsplan geschreven en organiseert trainingsvelden om medewerkers voor te bereiden op de nieuwe situatie. Daarnaast zijn onze professionals vanuit hun kennis en expertise in staat om direct te ondersteunen bij front- en midoffice werkzaamheden, zodat onze opdrachtgever ruimte krijgt om de reorganisatie succesvol af te ronden. Omdat onze professionals bovendien landelijk inzetbaar zijn, vindt hun ondersteuning plaats op zowel de nieuwe locatie van onze opdrachtgever als op het huidige kantoor, zodat deze overgang soepel verloopt.

“Het coachen van young professionals geeft mij iedere dag weer energie”

Kim Bakker, Nieuw Financieel Professional bij Welten
checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram