1. Home
  2. Voor opdrachtgevers
  3. Activatie en advies beleggingsverzekeringen

Activatie en advies beleggings-verzekeringen

Grote Nederlandse bank

Welten verzorgde voor een grote Nederlandse bank klantactivatie en hersteladvies. Onze financieel professionals verwerkten projectmatig duizenden dossiers en verzorgden hersteladvies op eigen locaties en op de kantoren van de opdrachtgever.

70% geactiveerd

20.000 afgehandelde dossiers

98 adviseurs

Activatie vanuit klantzorg

Beleggingsverzekeringen worden gebruikt om vermogen op te bouwen, bijvoorbeeld voor de aflossing van een hypotheek of als aanvulling op het pensioeninkomen. Als het doelkapitaal niet behaald dreigt te worden, heeft de bank of verzekeraar de plicht om de polishouder hierover te informeren en te helpen tot een bewuste keuze te komen over wat te doen met de polis. Het activeren van klanten en de uitvoering van hersteladvies vraagt echter om tijd, capaciteit en expertise. Een uitdaging waar veel banken en verzekeraars tegenaan lopen.

Welten helpt financieel dienstverleners bij het inrichten van projecten die zijn gericht op activatie- en hersteladvies. Voor een grote Nederlandse bank leverde we de financieel professionals om met de polishouders in contact te treden en eventueel het hersteladvies te verzorgen. Zij informeerden klanten proactief over de (achterlopende of wegblijvende) vermogensopbouw, zorgden voor nauwkeurige gegevensverwerking en stelden adviesrapporten op. Onze diensten zijn erop gericht om de opdrachtgever zo breed mogelijk te ontzorgen.

Het resultaat

Tijdens de diverse projecten heeft Welten continue optimalisatie toegepast, met als doel om de dienstverlening steeds beter af te stemmen op de klantbehoefte. Dit heeft geleid tot diverse procesverbeteringen en het personaliseren van de campagnes. Zo is op basis van klantinzichten de verzending van de mailing aangepast, zodat de keuzemogelijkheden op gedifferentieerd (klant-)niveau werden uiteengezet. Dit resulteerde in een hogere klantbeleving en een versnelling in de afhandeling van de dossiers.

 

Het (meerjarige) resultaat was de activatie van circa 20.000 polissen. Door de inzet van 98 adviseurs van Welten, zijn 70% van alle klanten geactiveerd binnen de gestelde deadlines. De dienstverlening van Welten is op kwaliteit door de opdrachtgever als bovengemiddeld beoordeeld.

Ons team

Binnen de verschillende projecten zijn teams van Welten ingezet met uiteenlopende rollen. Zoals altijd werd de kern gevormd door onze financieel professionals, die de daadwerkelijke uitvoer van de activatie en advieswerkzaamheden voor hun rekening namen. Zij werden aangevuld door onze projectmanagers, teamleiders, ICT-specialisten, trainers en projectconsultants. De Compliance Officer en de Internal Control Officer toetsten de dienstverlening verder aan de relevante wet- en regelgeving en waarborgen de kwaliteit van dienstverlening. 

Meer weten over onze diensten?

Ik denk graag mee over mogelijke oplossingen voor jouw uitdaging!
Helen Leukel
Business Manager

06 50 88 77 21
h.leukel@welten.eu

Onderdeel uitmaken van team Welten?

Kijk hier naar wat we voor jou kunnen betekenen!
Naar Werken bij
checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram