1. Home
 2. Vakgebieden
 3. Financial Advisory & Operations

Financial Advisory & Operations

Het is onze missie om consumenten en bedrijven te helpen bij het maken van impactvolle financiële beslissingen in hun leven of bestaan. Om impact te creëren moet je relevant zijn: relevante kennis, vaardigheden en competenties. We blijven in ontwikkeling om impact creëren voor de klant en om te voldoen aan nieuwe behoefte ontwikkelen we nieuwe vraagstukken.

Welten ontwikkelt de mens als professional in een werkveld waarin verandering de enige constante is. Door vak expertise, business kennis en vaardigheden & competenties samen te brengen, kan de professional relevant blijven op impactvolle momenten.

Waarom Financial Advisory & Operations?

De ‘gap’ die tussen de strategische besluitvorming en daadwerkelijke uitvoering valt overbruggen wij door professionals op te leiden in zowel business als Financial Advisory & Operations. Onze professional snappen het speelveld in de financiële sector als geen ander.

De beste oplossingen bedenken bij de meest relevante business doeleinden kan alleen door te blijven ontwikkelen. Professionals van Welten blijven leren, hebben toegang tot een online leerplatform met de nieuwste technologieën en worden hierin persoonlijk gecoacht. Leergierigheid werkt aanstekelijk en zij nemen hun omgeving hierin mee.

Hoe we dat doen?

 • Extra vaardigheden en centrale sleutelcompetenties

  Om consumenten en bedrijven echt te kunnen helpen met impactvolle financiële beslissingen, is het belangrijk dat een financieel professional meer bagage heeft dan kennis alleen. Daarom focust Financial Advisory & Operations, naast alle inhoudelijk kennis die de professional nodig heeft, op extra vaardigheden en centrale sleutelcompetenties. Zo dragen wij bij aan de verandering van de financiële sector.

 • Maatwerk leer- en trainingsprogramma's

  We ontwikkelen regelmatig rondom projecten en campagnes maatwerk leer- en trainingsprogramma's, waaraan ook de workforce van onze opdrachtgever deelneemt.

 • Ontwikkeling centraal

  Ontwikkeling staat centraal in de carrière van iedere professional van Financial Advisory & Operations. Naast vakinhoudelijke vaardigheden besteden we daarbij nadrukkelijk aandacht aan het ontwikkelen van de vaardigheden die juist in deze tijd van financieel professionals worden gevraagd. Samenwerking, zelfsturing en ontwikkeling, probleemoplossend vermogen, verbinden en verbeteren: het zijn sleutelcompetenties waaraan nadrukkelijk aandacht wordt besteed in ons opleidingsprogramma De Nieuwe Financieel Professional (NFP). NFP is een programma en visie op financieel vakmanschap in één.

Overview traineeship

Van Starter naar Professional in 12 maanden
Ervaring opdoen bij de grote financieel dienstverleners, opleidingen volgen én gericht werken aan de skills die je nodig hebt om als professional te groeien! Dat is het Traineeship De Nieuwe Financieel Professional van Welten. Schrijf je nu in voor het meest complete en ambitieuze leer- en werktraject van financieel Nederland en geef je carrière een vliegende start!

Kick-Off - Kennismaken en Wft Basis
2 weken

Het Traineeship start met een kick-off van één dag waarin je kennis maakt met Welten en je mede-trainees. Je krijgt leertips voor het Wft Basis examen, adviezen over hoe je LinkedIn het beste kunt gebruiken en maakt kennis met het competentieprogramma. Na de kick-off ga je twee weken studeren voor Wft Basis en leg je direct het examen af.

Bootcamp - Trainingsweek in Den Bosch
1 week

Na het behalen van je diploma Wft Basis start jemet een trainingsweek op de Welten Campus in Den Bosch. Met behulp van een e-assessment bepalen we samen jouw ideale ontwikkelpad. Je gaat verder met de sleutelcompetenties en volgt diverse vaardigheidstrainingen. Natuurlijk denken we tijdens de bootcamp ook aan de ontspanning: er zijn sportieve activiteiten, uitstapjes en borrelavonden in ons eigen stamcafé Talent Club!

Vakontwikkeling - Je eerste opdracht
11 maanden

Na de bootcamp ga je al snel aan de slag in je eerste opdracht. Je ontwikkelpad wordt verder bepaald aan de hand van je kwaliteiten, voorkeuren en ambities. Ondertussen doorloop je diverse Wft-vervolgopleidingen en werk je verder aan de sleutelcompetenties.

Specialiseren - De Nieuwe Financieel Professional
> 1 jaar

Na één jaar ben je een volwaardige Nieuwe Financieel Professional, gefeliciteerd! Voor je ligt een werkveld met talloze posities en richtingen. Je voert uitdagende opdrachten uit en bent klaar voor de volgende stap in je ontwikkeling. Wat denk je bijvoorbeeld van specialistische opleidingen in de richting van hypotheekadvies, business banking, financiële planning, vermogensplanning of risicomanagement? Als het zo ver is kijken we graag hoe we verder kunnen helpen om je ambities te realiseren!

Aan welke rollen kun je denken?

 • Specialist Bijzonder Beheer Bedrijven
  Als Specialist Bijzonder Beheer Bedrijven ondersteun en adviseer je klanten naar rendementsherstel en richt je je op vermindering van mogelijke kredietrisico’s. Om hiertoe te komen, stel je een plan van aanpak op voor de begeleiding van probleemfinancieringen van jouw klantenportefeuille. Daarnaast schakel je voor een optimale klantbediening proactief met andere afdelingen en ook ben je veelvuldig in contact met externe partijen, zoals accountants, advocaten, makelaars, taxateurs en notarissen.

 • Specialist Bijzonder Beheer
  Als Medewerker Bijzonder Beheer ondersteun je klanten bij het oplossen van hun betalingsproblemen met betrekking tot hun hypotheek. Je bent verantwoordelijk voor een klantenportefeuille en bent hierin het aanspreekpunt. Je voert (telefonisch) klantgesprekken om de klantbehoefte in kaart te brengen en samen met de klant kom je tot passende oplossingen om de achterstanden op te lossen en in de toekomst te voorkomen. Om alles in goede banen te leiden, zorg je voor een goede afhandeling van alle bijkomende administratieve handelingen en zorg je ervoor dat het klantdossier up-to-date is.

 • Financieringsspecialist
  Als Financieringsspecialist ben je verantwoordelijk voor het onafhankelijk en objectief analyseren van verschillende soorten risico’s bij het verstrekken van financieringen. Je werkt in deze functie nauw samen met de accountmanager. Samen werken jullie voor klanten met zeer complexe vragen en behoeften. Het gaat hierbij vaak om internationale klanten en klanten waarbij er specialistisch maatwerk nodig is. Met de accountmanagers en andere specialisten in het team stel je een passende en concurrerende financieringsstructuur en rapportage op. Daarnaast licht je het financieringsvoorstel op verzoek van de klant soms ook toe.

 • Hypotheekacceptant
  Als hypotheekacceptant lever jij een impactvolle bijdrage aan het verwezenlijken van de woondromen van particulieren en ondernemers in privé. Als hypotheekacceptant ben je verantwoordelijk voor de beoordeling en verwerking van hypotheekaanvragen van particuliere klanten en ondernemers in privé. Je analyseert en beoordeelt aanvragen en motiveert eventuele afwijzingen. Als volwaardige gesprekspartner informeer je adviseurs/intermediairs en draag je, indien van toepassing proactief alternatieven aan. Je bent mede verantwoordelijk voor het onderhouden van een goede relatie met alle belanghebbenden, waaronder intermediairs.

Opdrachtgever & collega aan het woord

Onze opdrachtgevers en collega’s zijn heel waardevol. Sommigen daarvan werken meerdere jaren samen met of bij ons. Onlangs interviewden we een opdrachtgever en een collega die al vele jaren ervaring met ons hebben. Het hele interview lees je hier.

“Het fijne aan het werken met Welten is een vast aanspreekpunt, de professionele insteek en het feit dat Welten goed begrijpt wie wij zijn en waar we voor staan.”

Tanja van den Berg

Onze opdrachtgevers

Meer weten over onze diensten op het gebied van Financial Advisory & Operations?

We denken graag mee over mogelijke oplossingen voor jouw uitdaging. Neem contact met ons op voor meer informatie.
Helen Leukel
Business Manager

06 50 88 77 21
h.leukel@welten.eu

Onderdeel uitmaken van team Welten?

We zijn altijd op zoek naar professionals in onze drie vakgebieden: Financial Advisory, Compliance & Risk en Business IT. Bekijk hier onze openstaande vacatures.
Naar vacatures
checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram