1. Home
 2. Vakgebieden
 3. Compliance & Risk

Compliance & Risk

Het is onze missie om consumenten en bedrijven te helpen bij het maken van impactvolle financiële beslissingen in hun leven of bestaan. Een grote drijfkracht achter wat deze impactvolle momenten mogelijk maakt, is een veilige en betrouwbare financiële samenleving. Onze collega’s binnen Compliance & Risk dragen niet alleen bij aan de beperking van risico’s en aansluiting op bestaande wet- en regelgeving, maar begrijpen tevens de context waarin gewerkt wordt.

Waarom Compliance & Risk?

De eisen van toezichthouders veranderen voortdurend en worden steeds complexer. Om deze verandering eigen te maken bieden we onze collega’s een zeer divers en uitdagend opleidingsprogramma. Lastige dilemma’s vragen om scherpte én nuance en de oplossing staat niet altijd voorgeschreven in een boek, dus stellen we je in staat om zelf te beslissen welk gedrag gepast is. Dit realiseren we door continu te blijven ontwikkelen in de kennis die we hebben, in de competenties die nodig zijn om die kennis te kunnen toepassen en in de vaardigheden die gevraagd worden om met klanten en collega’s samen te kunnen werken.

Hoe we dat doen?

 • Ontwikkeling centraal

  Compliance & Risk draait bij Welten om ontwikkeling. Om impact te creëren en nieuwe vraagstukken vanuit de maatschappij te kunnen beantwoorden, is ontwikkeling cruciaal. Wij faciliteren dat door een online leerplatform met een leerplan voor elke professional, persoonlijke coaching en het blijven behalen van relevante certificeringen. We kijken waar de behoefte ligt en waar de wereld naartoe gaat. Zo leren we niet alleen voor vandaag, maar ook voor morgen.

 • Terug naar de kern

  Op de werkvloer draait het uiteindelijk om de klant. Wij gaan terug naar de kern en zetten het proces waar het voor de klant uiteindelijk om draait weer centraal. Onze professionals snappen, door hun ervaring, het proces waar de (interne of eind-)klant mee te maken heeft én hoe Compliance daarin kan ondersteunen. Zo hebben al onze Compliance & Risk professionals minimaal hun Wft Basis en hebben veel van onze professionals meerdere jaren ervaring binnen een bank of verzekeraar.

 • Meer dan een opdracht

  We kijken verder dan de opdracht. Niet alleen sterk op inhoud, ook mindset en teamgevoel is hierin belangrijk. Professionals die het verschil kunnen maken door nieuwsgierig te zijn naar nieuwe kennis, een uitdaging niet uit de weg gaan en een gezonde dosis fun op de werkvloer kunnen hebben. Een lerende cultuur creëren is waar wij voor gaan. Niet alleen bij Welten zelf, ook in de teams waar wij werkzaam mogen zijn.

Overview traineeship

Van Starter naar Expert in 24 maanden
Ervaring opdoen bij de grote financieel dienstverleners, opleidingen volgen én gericht werken aan de skills die je nodig hebt om als professional te groeien! Dat is het Traineeship De Nieuwe Compliance Professional van Welten. Schrijf je nu in voor het meest complete en ambitieuze leer- en werktraject van financieel Nederland en geef je carrière een vliegende start!

Start

Het Traineeship start met een kick-off van één dag waarin je kennis maakt met Welten en je mede-trainees. Je krijgt leertips voor het Wft Basis examen, adviezen over hoe je LinkedIn het beste kunt gebruiken en maakt kennis met het competentieprogramma. Na de kick-off ga je twee weken studeren voor Wft Basis en leg je direct het examen af. Na het behalen van je diploma Wft Basis start je met een trainingsweek op de Welten Campus in Den Bosch waar we met behulp van een e-assessment samen bepalen wat jouw ideale ontwikkelpad is.

CDD analist
1e jaar

Je maakt gebruik van de CDD Academy waarin alle relevante opleidingen voor je eerste jaar aanwezig zijn. Zo kun je, in eigen tempo, kennis en vaardigheden ontwikkelen die je gaat toepassen in je werk bij onze opdrachtgevers. Je gaat verder met de sleutelcompetenties en volgt diverse vaardigheidstrainingen. Natuurlijk denken we tijdens het gehele traineeship ook aan de ontspanning: er zijn sportieve activiteiten, uitstapjes en borrelavonden in ons eigen stamcafé Talent Club!

CDD expert
2e jaar

Na één jaar ben je een volwaardige CDD analist, mooi gedaan! Jij hebt een uitstekende basis gelegd voor een verdere carrière binnen Compliance & Risk. Maar uiteraard ben je nog niet uitgeleerd en wil je meer. Daarom start je in het 2e jaar in de CDD Expert Academy waar we verdere verdieping binnen het vakgebied aanbieden. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om je te gaan verbreden met andere opleidingen, zoals een introductie Datascience, Financieel Klantgedrag of zakelijk financieren.

Nieuwe Compliance Professional

Na twee jaar ben je een echte CDD expert en daarmee een volwaardige Nieuwe Compliance Professional, gefeliciteerd! Voor je ligt een werkveld met talloze posities en richtingen. Je voert uitdagende opdrachten uit en bent klaar voor de volgende stap in je ontwikkeling. Wat denk je bijvoorbeeld van specialistische opleidingen in de richting van Financial Economic Crime of Compliance officer? Als het zo ver is kijken we graag hoe we verder kunnen helpen om je ambities te realiseren!

Aan welke rollen kun je denken?

 • CDD/KYC Analist
  Als CDD/KYC Analist ben jij de gedreven expert die voor onze opdrachtgever integriteitsrisico’s signaleert en analyseert. Denk hierbij aan fraude en witwassen, maar ook aan het financieren van terrorisme. Een verantwoordelijke baan met impact. Maar met jouw expertise kunnen we klanten tijdig op risico’s wijzen op juridisch en financieel vlak. Door middel van het grondig onderzoeken van de dossiers leg jij met jouw analytische blik de resultaten helder vast in een onderzoek. En waar nodig geef je klanten toelichting op en/of uitleg bij een onderzoek of maatregel.

 • Compliance Officer
  Je adviseert de business, schrijft mee aan beleid als het gaat om compliance en sancties op wet- en regelgeving, en monitort of het beleid goed is geïmplementeerd in de volle breedte. Daarnaast heb je een signalerende taak richting de eventuele specialistische afdeling bij onze opdrachtgevers.

 • AML Analist
  Als AML Analist doe je onderzoek naar signalen die duiden op criminele praktijken. Je bent samen met je collega's verantwoordelijk voor het analyseren van betalingsverkeer met een verhoogd risico op witwassen, financiering van terrorisme en fraude. Door jouw expertise weet je complexe zaken vakkundig te doorgronden. Je analyseert en rapporteert transacties die kunnen wijzen op één van deze criminele activiteiten. Je voert diepgravend onderzoek uit aan de hand van betaalgedrag en klantprofielen. Je zorgt voor correcte vastlegging van jouw bevindingen en voor een dossieroverdracht aan interne afdelingen.

 • Juridisch specialist
  Je beoordeelt en kwalificeert juridisch-inhoudelijk complexe dossiers in het kader van uitbesteding en het verdere verloop van de zaak en je overtuigt de klant om de in potentie uit te besteden dossiers alsnog intern te laten behandelen als dit ook in het belang van de klant is.

Welke leerpaden zijn er?

Onze opdrachtgevers

Meer weten over onze diensten op het gebied van Compliance & Risk?

We denken graag mee over mogelijke oplossingen voor jouw uitdaging. Neem contact met mij op voor meer informatie.
Helen Leukel
Business Manager

06 50 88 77 21
h.leukel@welten.eu

Werken bij Welten?

We zijn altijd op zoek naar professionals in onze drie vakgebieden: Financial Advisory, Compliance & Risk en Business IT. Bekijk hier onze openstaande vacatures.
Naar Vacatures
checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram