1. Home
 2. Vakgebieden
 3. Business IT

Business IT

Het is onze missie om consumenten en bedrijven te helpen bij het maken van impactvolle financiële beslissingen in hun leven of bestaan. Een grote drijfkracht achter wat deze impactvolle momenten mogelijk maakt, is een razendsnelle technologische verandering. Daarom brengen wij IT en financiële dienstverlening dichter bij elkaar.

Waarom Business IT?

Er op impactvolle momenten zijn, is impact creëren. Maar dan moet je wel relevant zijn. Met relevante kennis, vaardigheden en competenties.​ Om impact te creëren voor de klant moeten we in ontwikkeling zijn. Om te voldoen aan nieuwe behoeften en nieuwe vraagstukken. ​Welten ontwikkelt de mens als professional in een werkveld waarin IT een steeds grotere drijfkracht is. Door IT en Business kennis samen te brengen, kan de professional relevant blijven op impactvolle momenten.​

Het gat overbruggen tussen Business & IT

De ‘gap’ die tussen de business processen en IT processen valt, overbruggen wij door professionals op te leiden in zowel Business als IT. Zo kan het business proces centraal komen te staan en kan IT optimaal worden ingezet om dit te ondersteunen.  ​

De beste IT-oplossingen bedenken bij de meest relevante business doeleinden, kan alleen door te blijven ontwikkelen. Professionals van Welten blijven leren, hebben toegang tot een online leerplatform met de nieuwste technologieën en worden hierin persoonlijk gecoacht. Leergierigheid werkt aanstekelijk en zij nemen hun omgeving hierin mee.

Hoe we dat doen?

 • Ontwikkeling centraal

  Business IT bij Welten draait om ontwikkeling. Om impact te creëren en nieuwe vraagstukken vanuit de maatschappij te kunnen beantwoorden, is ontwikkeling cruciaal. Wij faciliteren dat door een online leerplatform met een leerplan voor elke professional, persoonlijke coaching en het blijven behalen van relevante certificeringen. We kijken waar de behoefte ligt en waar de wereld naartoe gaat. Zo leren we niet alleen voor vandaag, maar ook voor morgen.

 • Terug naar de kern

  Op de werkvloer draait het uiteindelijk om de klant. Wij gaan terug naar de kern en zetten het business proces waar het voor de klant uiteindelijk om draait weer centraal. Onze professionals snappen door hun ervaring dan ook het proces waar de (interne- of eind-) klant mee te maken heeft én hoe IT daarin kan ondersteunen. Zo hebben al onze Business IT professionals minimaal hun Wft Basis en hebben veel van onze professionals meerdere jaren ervaring binnen een bank of verzekeraar.

 • Meer dan een opdracht

  We kijken verder dan de opdracht. Niet alleen sterk op inhoud, ook mindset en teamgevoel is hierin belangrijk. Professionals die het verschil kunnen maken door nieuwsgierig te zijn naar nieuwe kennis, een uitdaging niet uit de weg gaan en een gezonde dosis fun op de werkvloer kunnen hebben. ​Een lerende cultuur creëren is waar wij voor gaan. Niet alleen bij Welten zelf, ook in de teams waar wij werkzaam mogen zijn.​

Overview traineeship

Onze Business IT trainees doorlopen de volgende stappen voordat ze aan de slag gaan bij een opdrachtgever:

Assessment
1 dag

Tijdens de assessmentdag hebben we een kennismakingsgesprek en legt de professional een capaciteitentest en een persoonlijkheidstest af.

Trainee crashcourse
2 weken

De trainee volgt een intensieve opleiding van twee weken, waarin Scrum, het IT landschap en Wft Basis centraal staan. De crashcourse vindt klassikaal op kantoor in Den Bosch plaats.

Specialisatie
5 weken

De professional gaat zich vijf weken lang verdiepen in data analyse, business analyse of RPA/Automation om zo een specialisatie te ontwikkelen.

Inzet bij opdrachtgever

Klaar om aan de slag te gaan! De eerste opdracht in Business IT is een feit. Uiteraard stopt de ontwikkeling hier niet. Door middel van coaching en online leren blijven we continu ontwikkelen.

Aan welke rollen kun je denken?

 • Data analist
  Een data analist houdt zich bezig met het omzetten van data tot inzichtvolle informatie. Het verzamelen, 'schoonmaken', interpreteren en presenteren van data zijn taken van een data analist.

 • Data steward
  Data stewards vormen de brug tussen business en IT op gebied van data. Als data steward ligt je kracht in het juist kunnen inzetten van data en speel je een centrale rol in de datakwaliteit.

 • Business Analist
  De businesswens vertalen naar een design, informatie stromen achterhalen en requirements aan een applicatie helder krijgen. Dit zijn de voornaamste taken van een business analist, die hiermee een belangrijke schakel is tussen de Business en IT.

 • Project Management Officer (PMO)
  De project management officer (PMO) is de rechterhand van de project manager. De PMO biedt ondersteuning door o.a. advies te geven, rapportages op te stellen en communicatie richting stakeholders te managen.

 • RPA Engineer
  Een RPA Engineer is continu op zoek naar mogelijkheden om bedrijfsprocessen naar een volgend niveau te tillen.

 • Scrum Master
  De scrum master is de ‘servant-leader’ van het scrum team. Dat betekent dat hij/zij het team helpt (soms met vragen, soms door te sturen) met hun rol te vervullen.

Onze opdrachtgevers

Meer weten over onze diensten op het gebied van Business IT?

We denken graag mee over mogelijke oplossingen voor jouw uitdaging. Neem contact met mij op voor meer informatie.
Helen Leukel
Business Manager

06 50 88 77 21
h.leukel@welten.eu

Onderdeel uitmaken van team Welten?

We zijn altijd op zoek naar professionals in onze drie vakgebieden: Financial Advisory, Compliance & Risk en Business IT. Bekijk hier onze openstaande vacatures.
Naar Vacatures
checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram