Cross channel hypotheek-verstrekking

bijBouwe

Een platform waarmee consumenten en onafhankelijk adviseurs online en zonder tussenkomst van een bank een hypotheek kunnen afsluiten, met de mogelijkheid van deskundig advies en persoonlijke begeleiding. Dat is het concept waarmee bijBouwe eind 2015 de Nederlandse hypotheekmarkt bestormde. Welten werd ingezet om de front- en midoffice te realiseren. Het resultaat: een succesvolle partnership en een complete capaciteits- en business proces-oplossing rondom hypotheekaanvragen.

8,2 voor klanttevredenheid

Van 10 naar 50 fte in 6 weken tijd

Complete managed outsourcing-oplossing

In het concept van bijBouwe kunnen consumenten zonder tussenkomst van een bank een hypotheek afsluiten. Het aanvraagproces kan geheel online worden doorlopen en klanten kunnen ook kiezen voor een aanvraag via een onafhankelijke adviseur. In samenwerking met bijBouwe werden de processen beschreven en ingericht op een locatie van Welten. De executie van de front- en midoffice van het jonge hypotheeklabel wordt verzorgd door een team specialisten van Welten.

Startup: klein team, korte lijnen

In de beginperiode zijn de customer care en het offeren, accepteren en hypotheekadvies door een kleinschalig team opgepakt. Zo werd het overzicht over de totale klantreis behouden en kon snel worden bijgestuurd op het proces. Verder is direct klantfeedback verzameld, waarbij inzichten kort-cyclisch werden doorvertaald naar concrete verbetervoorstellen. Naast het optimaliseren van de customer journey is ook veel aandacht besteed aan het technische proces. Zo zorgde opdrachtgever bijBouwe voor een naadloze aansluiting van de website en het servicing platform met achterliggende systemen.

Zomer 2016: snelle groei

In de zomer in 2016 sloeg het bijBouwe-concept aan in de markt. Het aantal hypotheekaanvragen groeide in korte tijd snel. Via een bootcamp, georganiseerd in samenwerking met het opleidingsbedrijf van Welten, Dukers & Baelemans, werd het team van Welten in zes weken tijd opgeschaald van 10 naar 50 fte.

Huidig: stabiele marktpartij met flexibele schil

Inmiddels is bijBouwe bijna twee jaar onderweg en kan het label worden beschouwd als een succesvolle toetreder in de Nederlandse markt voor hypotheken. Deze dynamische markt vraagt om voortdurende op- en afschaalmogelijkheden, waarin Welten voorziet met een brede poule interim professionals en direct beschikbare opleidings- en trainingsmogelijkheden.

Onze dienstverlening

 

 • Executie customer care, advies, midoffice en beheer
  • Inrichting locatie
  • Inrichting cross channel bedieningskanalen op basis van ontwerp bijBouwe
  • Inrichting klantprocessen op basis van ontwerp bijBouwe
  • Werving en selectie professionals
  • Opleiding en training (Dukers & Baelemans)
  • Projectaansturing
  • Kwaliteitsmanagement en rapportage

Resultaat

Het resultaat is een succesvolle partnership en een complete capaciteits- en business proces-oplossing rondom hypotheekaanvragen. Professionals van Welten zijn het eerste aanspreekpunt voor klanten van bijBouwe en hun adviseurs. Het aantal verwerkte hypotheekaanvragen loopt inmiddels in de duizenden. De succesvolle marktgang van het label is zichtbaar in de klantwaardering: de dienstverlening van bijBouwe wordt gewaardeerd met een 8,2.

“Snel, vriendelijk en accuraat geholpen”

bijBouwe klant op klantenvertellen.nl

Ons team

Het bijBouwe team bestaat uit diverse specialisten met uiteenlopende taken en verantwoordelijkheden. Een mix van junior, medior en senior specialisten Customer Care, hypotheekacceptanten en adviseurs verzorgen de operationele processen. De Compliance Officer en de Internal Control Officer toetsen de dienstverlening aan de relevante wet- en regelgeving en waarborgen de kwaliteit van dienstverlening. De aansturing wordt verzorgd door een teamleider en projectmanager van Welten. Daarnaast bieden Planning & Reporting en ICT-consultants ondersteuning.

Heeft u behoefte aan een projectoplossing?

Onze business consultant kijkt graag naar mogelijke oplossingen voor uw uitdaging!
Jacco Vermeer
Business Consultant

06 46 33 82 97
j.vermeer@welten.eu

Wil je onderdeel uitmaken van team Welten?

Kijk hier naar wat we voor jou kunnen betekenen!
Naar Werken bij
checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram