Historie

1992
Welten is marktleider in het op interim-basis beschikbaar stellen en opleiden van professionals voor banken, verzekeraars en pensioenfondsen.

Wat in 1992, door grondlegger Cees Welten, werd opgericht als opleidingsinstituut voor het bank- en verzekeringswezen is heden ten dage uitgegroeid tot een brede dienstverlener in de branche.

Het belang dat Welten toekent aan ontwikkeling is echter ongewijzigd gebleven en loopt nog steeds als een rode draad door de organisatie. Welten Opleiding & Ontwikkeling verzorgt sinds de oprichting van de onderneming financiële opleidingen voor het bank- en verzekeringswezen en spreekt daardoor de taal van vrijwel alle banken en verzekeraars.

1995
De uitbreiding van opleidingsactiviteiten met het inzetten van interim professionals is ontstaan in 1995 ten tijde van de opkomst van Vinex locaties. Een tijd waarin de vraag naar direct inzetbare hypotheekadviseurs enorm was. Om het tekort aan adviseurs te overbruggen werd een beroep gedaan op de trainers van Welten. Iets wat niet alleen door de opdrachtgevers maar ook door de trainers als erg positief werd ervaren aangezien zij zo voeling hielden met de praktijk. Het succes van de formule was voor Welten aanleiding om op grote schaal ervaren en gekwalificeerde medewerkers in te zetten bij banken en verzekeraars. Sinds het ontstaan van deze interim-activiteiten worden ook eigen medewerkers opgeleid.

1998
Naast de inzet van financieel specialisten voor extra kennis en capaciteit in operationele functies werd door banken en verzekeraars steeds vaker beroep gedaan op Welten om tijdelijke projecten op te pakken en in goede banen te leiden. Zo is de dienstverlening van Welten in 1998 uitgebreid met het onderdeel Projecten.

2002
Door in te blijven spelen op de veranderingen binnen de sector is Welten sinds 2002 marktleider in het op interim basis beschikbaar stellen en opleiden van financieel professionals voor het bank- en verzekeringswezen.

2007
De interim-dienstverlening van Welten maakt een verschuiving door naar het tactisch segment. Daarom wordt een nieuwe business unit opgericht met de naam Welten Interim Management.  

2008
Welten richt zich niet langer enkel op het bank- en verzekeringswezen maar ook op de pensioenbranche. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in deze markt in hoog tempo op, er is een Europese pensioenrichtlijn en pensioenbewustzijn staat voor het eerst sinds ooit op de politieke agenda. 

2012
In 2012 viert Welten haar 20-jarig jubileum. Eind 2012 wordt Capter -  specialist in klantcontact -  overgenomen door Welten. Capter verzorgt klantinteractie via outsourcing- en managed insourcing constructies. Capter opereert zowel op de business to business als de business to consumer markt, altijd uit naam van zijn opdrachtgevers. 

2014
Welten met ingang van 1 januari 2014 officieel geaccrediteerd als exameninstituut. Het Welten Examen Instituut (WEI) is bereikbaar voor alle Wft gerelateerde examens. Het WEI wordt in de zomer van 2014 samengevoegd met het examenbureau van Dukers & Baelemans: Examen Instituut Financiële Dienstverlening (EIFD).

Op de voorlaatste dag van 2014 is de fusie tussen Welten en Dukers & Baelemans een feit.

2015
De eerste helft van 2015 staat in het teken van verhuizen. De collega's van Dukers & Baelemans nemen hun intrek op de Welten Campus in Vessem en de vestigingen van Capter in Nijmegen en Hilversum worden samengevoegd op een nieuwe locatie in Nijmegen.