Duurzaam ondernemen

FIRA

Met de combinatie van opleiding, het faciliteren in gespecialiseerde capaciteit en financieel klantcontact draagt Welten bij aan de ontwikkeling van de financiële sector. Bij Welten zijn ruim 850 professionals werkzaam die met passie inhoud geven aan het ontwikkelen, tijdelijk inzetten, supporten, toetsen en borgen van vakmanschap. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen omvat een breed spectrum aan onderwerpen. Onze kernactiviteiten zijn sterk bepalend voor de invulling van het MVO-beleid.

FIRA                                                                                      
Welten maakt haar activiteiten op MVO-gebied inzichtelijk via het FIRA Rating System. Het FIRA Platform stelt bedrijven in staat hun duurzaamheidsprestaties zichtbaar te maken aan stakeholders. FIRA is ontwikkeld aan de hand van het gedachtegoed van onder meer ISO26000 en GRI. Alle informatie wordt getoetst voordat deze beschikbaar wordt gesteld aan stakeholders. Het platform is een getrapt systeem, bestaande uit de procesniveaus Brons, Zilver, Goud en Platina, waarmee organisaties steeds een hoger niveau van integratie en transparantie bereiken. Welten behaalde in november 2016 niveau Zilver in het FIRA Platform.

Niveau Zilver
In niveau Zilver laat Welten zien welke onderwerpen voor de organisatie en stakeholders het belangrijkst zijn als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Welten stelt de mens centraal en investeert in de werkomgeving voor haar eigen professionals. Daarnaast staat de ontwikkeling van opdrachtgevers en eigen medewerkers hoog in het vaandel. Welten draagt bij aan het vergroten van vakmanschap in de financiële sector in Nederland en daarbuiten.

Voor wat betreft duurzaamheid staan de volgende uitgangspunten bij Welten op de agenda.

1. Transparant en aanspreekbaar zijn over de activiteiten
2. Een maatschappelijk verantwoorde dienstverlener zijn
3. Bijdragen aan ontwikkeling van talent
4. Een aantrekkelijke werkgever zijn
5. De impact van de bedrijfsactiviteiten op het milieu minimaliseren  

Enkele zaken uitgelicht: