Weltenzeilster Jeske Kisters: korte update over de afgelopen twee maanden!

 

Januari, februari 2016: BIKKELEN! Techniektraining & becoming the next Arnold S. in de gym ;p

Afgelopen maanden hebben Josca en ik hard gewerkt aan het verbeteren van techniek. Januari begonnen we met het aanpakken van de onderboeirondingen. In de 49erFX is dit altijd een kritisch moment. Met volle snelheid kom je op die boei af, Josca moet naar binnen om de spinnaker te droppen (laten zakken) en dan moeten we de bocht om zien te komen. Dat gaat nogal eens mis, kleine foutjes worden meteen afgestraft!
De tweede stage, in februari stond in het teken van aanspringen (vanuit stilstand op gang komen) met harde wind. En het sneller worden in reageren op veranderingen in de wind. In beide trainingsstages hebben we echt veel stappen gezet! Letterlijk met vallen en opstaan. We hebben zelfs een nieuw snelheidsrecord gezet, 43km/hr!! (zie filmpje op Facebook) In Nederland is het krachtprogramma opgeschroefd, 7 trainingen in de week: voornamelijk maximale kracht en powertrainingen.

Maart, april, mei 2016 :  werken aan racing skills

In de zomermaanden staan er heel veel internationale wedstrijden op het programma. We hebben ervoor gekozen om deze te benaderen als trainingswedstrijden. Het is namelijk niet realistisch om zoveel piekevenementen te hebben in een korte tijd en in 1 seizoen. Het piekevenement dat we  uitgekozen hebben dit jaar waarop we echt willen presteren is het WK eind augustus in Lelystad (onder 24jaar). De vele senioren wedstrijden in maart, april en mei gaan ons helpen om onze racing skills te verbeteren. Onder racing skills verstaan we starten, tactiek en strategie.

In maart is de Worldcup in Palma de Mallorca, in april het EK in Barcelona, eind april/mei een worldcup in Hyères en de Delta Lloyd Regatta in Medemblik. Vier intensieve wedstrijden vlak achter elkaar, dit gaat een heftige periode worden! Omdat het een Olympisch jaar is zijn alle boten op hun sterkst, ideaal jaar dus voor ons om zoveel mogelijk te leren!

Wedstrijden die komende maanden op het programma staan:

Princes sofia cup:       28 maart tot 1 april   (Palma de Mallorca)
EK Barcelona:             11 april tot 16 april
Worldcup Hyeres:      27 april tot 1 mei

Laat hier uw reactie achter!