Welten Masterclass door Tonko Gast

Vanavond zal Tonko Gast (CEO Dynamic Credit en investor bijBouwe) in Vessem te gast zijn en onze senior/senior+ medewerkers en leden van het Welten Interim Netwerk toespreken tijdens deze Masterclass.

Na zijn studie algemene economie aan de Rijksuniversiteit van Groningen, startte Tonko zijn loopbaan in de financiële industrie als kwantitatieve analist fixed income bij SNS Asset Management. Vervolgens trad Tonko in dienst bij ABN AMRO, waar hij de functie bekleedde van senior portfoliomanager asset backed securities. In 1993 richtte Tonko samen met diens voormalige zakenpartner (James Finkel) Dynamic Credit Partners in New York op, waar Tonko als Chief Investment Officer (CIO) eindverant­woordelijke was voor het overall beleggings­proces.

In 2003 keerde Tonko terug naar Amsterdam om daar de activiteiten van Dynamic Credit in Europa nader vorm en inhoud te geven. Inmiddels heeft Tonko Dynamic Credit uitgebouwd tot een zeer succesvolle beleggingsboetiek, gespecialiseerd in minder liquide structured credit bonds, corporate credits en direct loan pools. Teneinde daarbij de complexiteit transparant te maken, wordt eveneens gebruik gemaakt van intern ontwikkelde pro­prietary software, welke ook aan externe partijen als services wordt aangeboden.

Tonko trad op als adviseur van de directie van De Nederlandsche Bank (DNB) en het ministerie van financiën (MvF), in een reeks van onderwerpen, waaronder de waardebepaling van de ING Alt-A hypothekenportefeuille.

Na zijn doctoraalexamen economie heeft Tonko diverse opleidingen gevolgd, waaronder Financial Engineering aan de Universiteit van Amsterdam en Credit-Risk modellering aan de Stanford Business School.

Als oprichter van bijBouwe houdt Tonko zich bezig met de opbouw van een verantwoorde hypotheekportefeuille. Dit vindt plaats door het matchen van consumenten aan beleggers. Tonko vindt het daarom een uitdaging om te kijken of er kansen zijn die in het belang zijn van zowel de consument als belegger, maar die niet worden ingevuld door de huidige aanbieders. Tonko is begonnen met bijBouwe, omdat hij zijn energie graag geeft aan impactvolle verbeteringen voor mensen.

Capter voert de hypotheekadviesgesprekken en de midoffice activiteiten uit voor bijBouwe.

Laat hier uw reactie achter!