Ron Dukers nieuwe voorzitter stichting LEF

Stichting LEF neemt afscheid van initiator, boegbeeld en voorzitter Mark Boskamp. Hij wordt na zeven jaar opgevolgd door Ron Dukers.

Stichting LEF werd in 2010 opgericht op initiatief van Mark Boskamp, samen met een aantal vrijwilligers uit de branche. Inmiddels is LEF niet meer weg te denken als één van de grootste initiatieven voor financiële educatie in Nederland. Zo’n 600 vrijwillige gastdocenten uit de financiële dienstverlening zijn inmiddels verbonden aan het initiatief. Vanaf 2010 was Mark voorzitter van het Stichtingsbestuur en om de organisatie de gelegenheid te geven te ‘verfrissen’ geeft hij nu het stokje over aan Ron Dukers.

Ron Dukers is al jarenlang bekend met de financiële dienstverlening en met educatie. Als mede-oprichter van één van de grootste opleidingsinstituten in de branche, Dukers & Baelemans, heeft hij een omvangrijk netwerk en veel kennis van en ervaring met opleidingen. In 2015 heeft hij afscheid genomen van zijn bedrijf en richt hij zijn aandacht op andere activiteiten. De rol van voorzitter van LEF is hem op het lijf geschreven.
 
“In mijn vorige functie had ik regelmatig contact met mbo-instellingen. Daar heb ik gezien dat het echt noodzakelijk is om jongeren financieel bewust te maken. LEF heeft hiervoor een prachtig programma, maar zeker zo belangrijk is dat deze jongeren waarschijnlijk voor het eerst in hun leven kennis maken met een financieel adviseur uit de praktijk. Naast de doelstelling van de Stichting die ik van harte onderschrijf is het mogen meedoen met een zeer gemotiveerde club vrijwilligers van bestuur tot docenten een eer. Mark heeft als pionier laten zien dat onze sector ook zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid kan nemen. Ik hoop dit met mijn medebestuursleden en docenten te kunnen voortzetten en uitbouwen”, licht Ron toe.

Laat hier uw reactie achter!