Koningin Máxima luidt de Week van het geld in

Hare Majesteit Koningin Máxima luidt op maandag 14 maart de zesde editie in van de nationale Week van het geld op basisschool De Twaalfruiter in Vleuten. Hierna woont koningin Máxima gastlessen bij waarin scholieren leren hoe zij verstandig omgaan met geld.

Alle leerlingen van De Twaalfruiter krijgen die dag les over verantwoord financieel gedrag, onder andere van directeuren van de Autoriteit Financiële Markten, De Nederlandsche Bank, de Nederlandse Vereniging van Banken, het Nibud en het Verbond van Verzekeraars. Tijdens de Week van het geld, een initiatief van platform Wijzer in geldzaken, worden basisscholieren voorbereid op financiële zelfredzaamheid in de toekomst.

Voor het zesde jaar op rij staan duizenden basisscholen een week lang in het teken van leren omgaan met geld. Scholieren leren over bestedingsruimte, het belang van sparen en vooruitkijken. Onder het motto ‘jong geleerd is oud gedaan’ wil platform Wijzer in geldzaken bassischolieren voorbereiden op financiële zelfredzaamheid in de toekomst. En die begint al in de schoolbanken. Wijzer in geldzaken heeft daarom samen met de partnerorganisaties de afgelopen jaren flink ingezet om financiële vaardigheden op te nemen in het onderwijscurriculum, een scenario dat steeds concreter wordt dankzij het advies dat Platform Onderwijs2032 vorige maand uitbracht.

Wijzer in geldzaken heeft in samenwerking met educatieve uitgeverij Zwijsen lespakketten ontwikkeld, waarmee leerlingen vanaf groep 1 tot en met groep 8 aan de slag kunnen met het thema ‘omgaan met geld’. Bij elk pakket zijn ook ouderbladen beschikbaar, die ouders helpen bij de financiële opvoeding van hun kind. Daarnaast wordt er op alle scholen in Nederland een speciale 'Week van het geldkrant' voor kinderen verspreid en geven medewerkers van onder meer banken, verzekeraars en gemeenten ruim 5.000 gastlessen en workshops op basisscholen.

Welten
Welten voelt de verantwoordelijkheid om zich als bedrijf dienstbaar op te stellen naar de samenleving. Welten streeft naar een grote mate van professionaliteit. Door ervaring, creativiteit, innovatie en vooral door te luisteren naar de wensen van de opdrachtgever, halen de medewerkers het beste uit zichzelf. Deze passie voor het werk gebruiken zij ook in projecten. Zo zijn tal van Weltenaren betrokken bij verschillende initiatieven om vanuit hun passie bij te dragen aan de maatschappij. Ook voor de Week van het Geld. Diverse Weltenaren bundelen hun krachten om de consument 'wijzer in geldzaken' te maken. Zij zetten zich in om het financiële inzicht van de Nederlanders te vergroten, zodat consumenten beter in staat zijn financiële beslissingen te nemen.

Laat hier uw reactie achter!