De mens maakt het verschil, niet de techniek

Het accent ligt bij de nieuwe geldgever nadrukkelijk op online hypotheken, naast distributie via onafhankelijke adviseurs. Er is een eigen platform ontwikkeld, aangevuld met de diensten van klancontactspecialist Capter. Krap een half jaar na de entree op de Nederlandse markt is bijBouwe al aardig op stoom: wekelijks worden er rond de 200 hypotheken afgesloten, waarvan 15 tot zo online.

“Klanten kiezen bij ons bewust voor volledig online sluiten”, zegt Kuik. Lees verder>> (pagina 21 en 22)

‘De motivatie is groot’
Jacco Vermeer, teamcoach financieel advies bij Capter, is dagelijks betrokken bij bijBouwe. Volgens hem heeft een kleine organisatie grote voordelen. “Er is geen afstand tussen de verschillende afdelingen. Daarnaast hebben we detachering en opleiding in eigen huis. Als het nodig is, kunnen we in een week nieuwe medewerkers up and running krijgen.” 

Fysiek werken de afdelingen in gescheiden ruimtes. “We doen dat bewust’, zegt Vermeer. “Anders is iedereen met meerdere dingen tegelijk bezig.” In de ruimtes waar wordt geaccepteerd en geoffreerd heerst een serene rust. Iedereen zit geconcentreerd achter de computerschermen. Bij de klantenservice is dat anders. Een groot scherm geeft aan hoeveel mail er nog behandeld moet worden en wie er beschikbaar is om telefonisch of per webcam inkomende oproepen aan te nemen. Maar van hectiek is geen sprake. De sfeer is relaxed. “We zijn van negen tot negen bereikbaar. Wie  om negen uur moet beginnen, loopt hier vaak een uur eerder al rond”, zegt Vermeer. “De motivatie is groot. Dat heeft ermee te maken dat we een kleine organisatie zijn. De lijnen zijn hier kort.”

Laat hier uw reactie achter!