De juiste connectie en een positieve beleving

 “Op korte termijn veel kennis en ervaring opdoen in een rol waarin ik ook mijn Wft kennis in de praktijk kan toepassen.” Dat was de wens van Alain Kock toen hij koos voor Welten. In juni afgelopen jaar startte Alain in het traineeship Particulier Bankieren.

Op dit moment is hij actief op het gebied van hypotheken. “Het lastigste aan het begin van mijn huidige opdracht was het werken met de verschillende computersystemen. Momenteel gaat dit mij goed af. Ik start mijn werkdag met een kop thee en ga op zoek naar een (flex)werkplek. Elke dag wordt er op de afdeling gestart met een dagstart, waarin de dag, eventuele bijzonderheden en geplande werkzaamheden worden doorgenomen.”

Sneller leren
De werkzaamheden van Alain zijn erg divers, maar bestaan voornamelijk uit het beantwoorden van klantvragen op het gebied van hypotheken. Wanneer het beantwoorden van de vragen goed gaat, heeft Alain de mogelijkheid om verschillende interne opleidingen te volgen. Door het behalen van deze opleidingen worden er dan weer extra werkzaamheden toegekend. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan het maken van berekeningen. “Wanneer je de werkzaamheden eigen hebt gemaakt, ben je in staat om meerdere taken tegelijkertijd te realiseren. Dit vind ik fijn werken omdat je op deze manier sneller kunt leren en voor meerdere werkzaamheden in kan worden gezet”, aldus Alain.

Juist communiceren en informeren
“De diversiteit aan klanten die ik dagelijks spreek maakt voor mij mijn huidige opdracht erg uitdagend! Ik leer veel over de verschillende typen klanten en hoe ik deze klanten het beste kan bedienen.  In de huidige tijd van versnelde digitalisering is dit erg belangrijk. Het is van belang om de juiste connectie met de klant te maken zodat hij of zij een positieve beleving overhoudt aan het contact.” Alain geeft aan dat hij tot nu toe het meest gegroeid is op het gebied van helder communiceren en het juist informeren van de klant.

Alain staat in het leven met de gedachte: geniet, heb respect voor elkaar, wees eerlijk en waardeer wat je hebt omdat niets vanzelfsprekend is. “Op dit moment kan ik mijn levensmotto toepassen in mijn dagelijkse werkzaamheden. “ Zolang Alain voorgaande ook terugvindt in zijn werk zal hij nog lang werkzaam zijn in de financiële sector.

Wil jij je net als Alain ontwikkelen binnen het vakgebied hypotheken en de verwachtingen van klanten overtreffen? Ben je vanaf januari 2017 fulltime beschikbaar? Onze recruiters komen graag met jou in contact en zijn bereikbaar op 0497 – 594920.

Laat hier uw reactie achter!