Collega Vinnie Verwegen over zijn rol als ICT stagiair

Collega Vinnie Verwegen over zijn rol als ICT stagiair
Vrijdag 11 november was de laatste stagedag voor collega Vinnie Verwegen. Vinnie heeft 7 maanden stage gelopen op de ICT-afdeling van Welten in het kader van zijn studie ICT-Beheerder niveau 4 die hij volgt aan ROC de Leijgraaf.

Vinnie: “Tijdens het zoeken naar een geschikt stagebedrijf kwam ik Welten tegen. Omdat ik graag bij een grote organisatie stage wilde lopen, nam ik direct contact op. Na een goed sollicitatiegesprek mocht ik aan de slag als ICT stagiair. Mijn collega’s waren behulpzaam en ik kreeg meteen veel vrijheid om dingen te doen en te leren.

Tijdens mijn stage heb ik collega’s van Welten geholpen bij problemen of verzoeken die ze hadden op het gebied van ICT. Hierbij kun je denken aan een applicatie of computer die niet werkt. Ik heb geleerd rechten aan gebruikers toe te kennen en bestanden terug te vinden die collega’s binnen de server zijn kwijtgeraakt. Daarnaast ben ik aan de slag gegaan met het aansluiten en aanpassen van technische apparatuur. Fijn, want dit soort dingen leer ik niet op school. Ik zou graag nog beter willen worden in het achterhalen van ICT-problemen die via de telefoon worden gemeld. In de meeste gevallen speelt er meer dan het ene probleem dat de collega per telefoon meldt. Ik wil leren de juiste vragen te stellen, zodat ik het daadwerkelijke probleem achterhaal en uiteindelijk iemand sneller kan helpen.

Afgelopen vrijdag was mijn laatste stagedag bij Welten. Ik kijk terug op 7 leerzame maanden. Ik moet nog 1,5 jaar naar school en na het afronden van mijn MBO opleiding wil ik nog een HBO opleiding volgen.”

Ben jij benieuwd naar de stagemogelijkheden bij Welten? Momenteel zijn wij op zoek naar een stagiair voor ons facilitaire team. Interesse? Neem contact op met onze recruiters via 0497-594920 of per e-mail via recruitment@welten.eu.

Laat hier uw reactie achter!