Collega Sipko Schouten over zijn rol als trainer

Collega Sipko Schouten over zijn rol als trainer:
Na jaren gewerkt te hebben in de toeristensector in binnen en buitenland startte ik twaalf jaar geleden bij Welten. Toen ik het traineeship succesvol had doorlopen ben ik gelijk aan de gang gegaan in de rol als adviseur. In totaal heb ik op interim basis bij acht verschillende opdrachtgevers gewerkt alvorens mijn oog viel op een interne vacature voor trainer bij Welten.

Ik ben nu negen jaar trainer bij Welten / Dukers & Baelemans. Op dit moment leid ik studenten op die bij de Leadteams van ABN AMRO aan de slag gaan en het komt ook voor dat ik medewerkers van banken train die veertig jaar niet meer geleerd hebben. De verschillende doelgroepen en leerwensen van de deelnemers maken het werk gevarieerd en uitdagend, geen dag is hetzelfde. Wanneer ik niet train inventariseer ik opleidingsvraagstukken bij  potentiële opdrachtgevers. Daarnaast ontwikkel en verbeter ik het huidige opleidingsmateriaal.

Met enige regelmaat train ik trainees die hun carrière starten met een tweeweekse opleiding op de Welten Campus. Wat opvalt is dat de trainees met hun verschillende vooropleidingen en achtergronden op hun eerste dag wat onwennig binnen komen. Tijdens de training zie ik ze enorm groeien, met name op persoonlijk vlak. Wanneer een trainee enthousiast is en gemakkelijk contact kan maken is dit een uitstekende basis om een traineeship bij Welten goed te doorlopen. De kennis en vaardigheden, op onder andere het financieel vlak, leren ze tijdens deze twee weken. Daarna gaan ze met een rugzak gevuld met kennis, vaardigheden en vol vertrouwen naar hun eerste opdracht. Het is gaaf om hier een bijdrage aan te leveren.

Als de trainees na twee weken uitgevlogen zijn dan houd ik contact via LinkedIn en volg zo hun ontwikkelingen. Uiteraard zie ik ze bij diverse evenementen en bijeenkomsten van Welten. Het komt ook voor dat ik bij trainees langs ga tijdens hun opdracht om bij te praten, inzicht te krijgen in hun werk of coaching on the job te geven waar nodig.

Ben jij op zoek naar een uitdagende startersfunctie waarin jouw ontwikkeling centraal staat? Recruiters Jasper van Beers en Rachel van Brunschot komen graag met je in contact om jouw mogelijkheden binnen Welten te bespreken. Je kunt ze bereiken op 0497-594920 of per e-mail via recruitment@welten.eu. Of bekijk jouw mogelijkheden op www.werkenbijwelten.eu/traineeships.


 

Laat hier uw reactie achter!