Collega Rick Hiemstra over zijn weg naar de rol van Private Banker

Rick Hiemstra  (22 jaar) werkt inmiddels bijna een jaar voor Welten en heeft binnen zijn eerste opdracht verschillende rollen bekleed. “Ik heb voor Welten gekozen vanwege de interessante vacature. Deze sprak mij erg aan. Omdat ik niet eerder in de financiële sector had gewerkt was het voor mij lastig om te kiezen wat ik nou wilde gaan doen binnen deze sector. Door het vervullen van verschillende opdrachten bij verschillende organisaties binnen de sector kon ik hier wel een duidelijker beeld krijgen, vandaar mijn keuze voor Welten. Persoonlijke ontwikkeling is voor Welten belangrijk, ik ben ambitieus en wil mezelf graag ontwikkelen en Welten stimuleert dit, daarom past Welten goed bij mij. 

Mijn huidige opdracht is in Leeuwarden bij Aegon. Dit is tevens mijn eerste opdracht en ik zit er inmiddels bijna een jaar. Binnen Aegon ben ik werkzaam geweest op meerdere werkstromen. Nu ben ik actief op de afdeling Hypotheken en dan specifiek op het onderdeel renteherziening en aflossingen. Ik informeer klanten over hun verlenging/aflossing zodat ze weten wat voor gevolgen hun keuzes hebben. 

Ik heb veel gehad aan het traineeship van Welten. Het hebben van gesprekken met verschillende klanten wordt tijdens het traineeship veel getraind en geoefend. In het begin stelde ik vooral gesloten vragen, ik maakte veel aannames en daardoor miste ik vaak de kern van het verhaal, wat wil de klant nou precies? Dit is mij op een leuke en leerzame manier geleerd door trainer Teun Willems. Wanneer hij 'als klant' aangaf te werken bij een school, dan ging ik er automatisch vanuit dat hij docent was. Mijn vraag was dan ook, wat voor vak geeft u aan uw leerlingen.. Vervolgens antwoordde Teun: -ik ben conciërge-, dan denk je wel even bij jezelf hoe redt ik me hier nou weer uit.

Ik vond het in het begin enorm moeilijk om boze klanten te woord te staan. Ik wist niet hoe ik er mee om moest gaan en ik kon dan nog wel eens vast zitten in mijn gesprek. Op dit moment heb ik hier totaal geen moeite meer mee, ik heb geleerd hoe ik op zo'n moment een gesprek het beste kan aanpakken en pas dit toe. Ik leer nog steeds van zulke gesprekken, hierin ben ik als persoon erg gegroeid.

Mijn uiteindelijke doel is om Private Banker te worden. Ik wil klanten adviseren in het maken van lastige beslissingen met betrekking tot hun vermogen. Door via Welten diverse opdrachten in te vullen in deze richting en daarbij aanvullende cursussen en studies beet te pakken hoop ik mijn ambitie zeker waar te maken.

Laat hier uw reactie achter!