Collega Rachel van Brunschot over haar rol als recruiter bij Welten

Collega Rachel van Brunschot over haar rol als recruiter bij Welten: Mijn rol als recruiter bij Welten is super veelzijdig. Meestal start ik mijn werkdag (nog wat slaperig) met een groene thee en een goedemorgen richting mijn collega’s. Nieuwsgierig bekijk ik mijn mailbox, de binnengekomen sollicitaties en reageer ik op de vragen van mijn potentiële nieuwe collega’s. Eerst maar eens contact opnemen met de geschikte kandidaten. Of ik iemand uitnodig voor een kennismaking bepaal ik op basis van het profiel waar ik naar op zoek ben. Momenteel ben ik voornamelijk op zoek naar Young Professionals die de ambitie hebben om voorop te lopen en beschikken over de drive om dagelijks het beste uit zichzelf en hun collega’s te halen.

Lang niet alle kandidaten die ik spreek hadden voor het contact met mij de ambitie om in de financiële sector aan de slag te gaan, vaak sluit hun vooropleiding zelfs niet aan. Laatst heb ik bijvoorbeeld nog een ambitieuze kunstgeschiedenis studente aangenomen, deze kandidaat was op zoek naar een uitdagende startersfunctie en vond in ons traineeship een passende start van haar carrière. Juist met deze kandidaten ga ik ook graag in gesprek om samen te ontdekken waar hun ambities liggen. Binnen de financiële sector kun je met verschillende aspecten aan de slag, zoals; klantcontact, adviesvaardigheden en analytische vraagstukken.

Ik kijk uit naar de tweede helft van september, dan start er weer een nieuwe groep trainees op onze Campus in Vessem. Ik vind het leuk om te zien hoe de trainees zich in korte tijd ontwikkelen tot Young Professionals en zo met de nodige kennis hun eerste opdracht bij de verschillende opdrachtgevers te vervullen. Het persoonlijke contact met (nieuwe) collega's is een van mijn drijfveren tijdens het vervullen van mijn rol. Daarnaast zijn de vrijdagmiddagborrels in ons stamcafé Carpe Diem een mooie gelegenheid om de werkweek te eindigen. P.S. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar in ons traineeship van september.

Ben jij op zoek naar een uitdagende startersfunctie waarin jouw ontwikkeling centraal staat?
Mijn collega Jasper van Beers en ik komen graag met je in contact om jouw mogelijkheden binnen Welten te bespreken. Je kunt ons bereiken op 0497-594920 of per e-mail via recruitment@welten.eu. Of bekijk jouw mogelijkheden op www.werkenbijwelten.eu/traineeships.

Laat hier uw reactie achter!