Collega Luka Wagener over het werken bij Welten

Wij spraken onze collega Luka Wagener over het werken bij Welten. In januari volgde ze het traineeship Verzekeringen. Luka koos voor Welten omdat ze toe was aan een nieuwe stap in haar carrière. Na haar Hbo opleiding Rechten is ze enkele jaren werkzaam geweest binnen de deurwaardersbranche.

Na een aantal jaar merkte ze dat ze behoefte had aan meer ontwikkeling, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. De verzekeringsbranche past bij haar, ze vindt het een erg uitdagende branche. Haar voorkeur ging uit naar Welten omdat ontwikkeling binnen Welten centraal staat. Daarnaast biedt Welten de mogelijkheid om tijdens opdrachten elke keer weer andere afdelingen binnen verschillende organisaties te kunnen zien. Zo doet ze kennis en ervaringen op, die ze in toekomstige opdrachten weer kan inzetten.

De eerste twee woorden die in haar opkomen wanneer ze aan de eerste twee weken (intern) van het traineeship denkt zijn; gezelligheid & training. Het waren twee drukke weken waarin ze haar mede trainees goed heeft leren kennen. Ze heeft veel geleerd van de communicatie- en vaardigheden trainingen. Daarnaast de examentraining Wft Basis, die ze hierdoor met een positief resultaat heeft kunnen afsluiten.

Vanuit de interne opleiding heeft ze het meest gehad aan het omgaan met verschillende contactenpersonen. Hierbij valt te denken aan collega’s, tussenpersonen en klanten. Iedereen is weer anders, waardoor elk gesprek ook op een andere manier verloopt. De vaardigheden en kennis die ze tijdens de eerste twee weken intern heeft opgedaan, helpen haar om haar in te leven in de klant. Op deze manier kan ze alle partijen van het juiste advies en de juiste informatie voorzien.

Sinds februari 2016 is zij werkzaam op de afdeling debiteurenbeheer schade van Allianz. De uitdaging in haar huidige opdracht zit hem vooral in de ontwikkeling die de afdeling doormaakt. De wereld om ons heen digitaliseert razend snel en het is de bedoeling dat de opdrachtgever hier in mee kan gaan. Met haar kennis en ervaring draagt ze bij aan het verbeteren van allerlei processen. Zodat deze op een efficiëntere manier kunnen worden ingericht en er tijd overblijft voor andere belangrijke zaken.

Laat hier uw reactie achter!