1. Home
  2. Nieuws & blog
  3. Welten+: Hoe blijven onze collega's vitaal? Het verhaal van Sten

Welten+: Hoe blijven onze collega's vitaal? Het verhaal van Sten

In de rubriek 'Hoe blijven onze collega's vitaal?' delen we de verhalen van onze collega’s die met hun fysieke of mentale gezondheid bezig zijn. Dit keer delen we het verhaal van collega Sten Prins (29). Sten werkt sinds september 2019 bij Welten en zou heel graag eens meedoen aan een Iron Man. Wij zijn benieuwd hoe Sten zijn passie voor sporten combineert met zijn baan bij Welten.

Wat is vitaliteit voor jou?
Vitaliteit is voor mij gezond en fit zijn.

 

Hoe blijf jij vitaal?
Ik heb mijn doel duidelijk voor ogen en ik weet wat ik ervoor moet doen. Dit zorgt ervoor dat ik vitaal blijf en het werken bij Welten goed kan combineren. Ik weet dat ik me fitter voel als ik gesport heb en gezond leef. Dit probeer ik dan ook zoveel mogelijk te doen. Daarnaast ben ik tegen het einde van mijn studietijd begonnen met fanatiek wielrennen en hardlopen. Ik vind het leuk om mee te doen aan cyclo’s (wielertoertochten met een wedstrijdelement, vaak over een zwaar parcours in bijvoorbeeld de Alpen) en hardloopevenementen. Daarnaast staat het meedoen aan een Iron Man nog altijd op mijn bucketlist. Ik stel graag scherpe doelen voordat ik start met een soortgelijk evenement en doe er alles aan om deze doelen te behalen. Dit betekent veel en hard trainen, leren over het menselijk lichaam om beter te kunnen trainen, gezond eten en de juiste dingen eten op de juiste momenten. Ik vind het leuk om de tussendoortjes die ik eet zelf te bakken (zoals bananenbrood of banaanhavermout koekjes), zodat ik precies weet wat erin zit.

 

Ik merk dat, hoe dichter de datum nadert, ik steeds meer bezig ben met hoe mijn gedrag mijn prestatie zal beïnvloeden. Soms gaat dit vrij ver, maar ik weet van mezelf dat ik 4-5 keer hard trainen nodig heb om goed in mijn vel te zitten. Momenteel ben ik hard aan het trainen voor mijn eerste marathon (20 oktober in Amsterdam). Ik wil deze marathon niet alleen uitlopen, maar heb ook voor mezelf een redelijke tijd als doel gesteld. Dit geeft me na het werken de motivatie om nog te gaan trainen, waarna ik me vrijwel altijd een stuk beter voel.

“Zorg voor een uitdagende doelstelling, dit motiveert je om actief bezig te zijn. ”

Sten Prins

Heb je tips voor collega’s als het gaat om vitaliteit?
Zorg voor een uitdagende doelstelling, dit motiveert je om actief bezig te zijn. Als het vervolgens niet lukt om de doelstelling te halen, zorg dan dat je ervan leert en het opnieuw probeert. Ik heb in het verleden twee keer meegedaan aan de Marmotte, een cyclo, met als streeftijd een gouden tijd (voor een gouden certificaat). De eerste keer ging ik stuk op de beklimming van de derde van de vier bergen. Met pijn en moeite heb ik doorgezet, maar mijn streeftijd heb ik niet gehaald. Het jaar daarop heb ik het nog eens geprobeerd en mijn prestatie ruim verbeterd.

checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram