1. Home
  2. Nieuws & blog
  3. Welten+: hoe blijven onze collega's vitaal? Het verhaal van Sipko

Welten+: hoe blijven onze collega's vitaal? Het verhaal van Sipko

In de rubriek 'Hoe blijven onze collega's vitaal?' delen we de verhalen van collega’s die met hun fysieke of mentale gezondheid bezig zijn. Dit keer delen we het verhaal van collega Sipko Schouten (42 jaar). Sipko werkt al bijna 16 jaar bij Welten en vervult momenteel de rol van learning en development specialist. Veel collega’s kennen Sipko als trainer tijdens hun trainweek. Voor Sipko is vitaliteit een goede balans tussen werk, sport, rust en voeding. Wij zijn benieuwd hoe Sipko zorgt dat hij in balans blijft, zeker tijdens de Coronacrisis.

Hoe blijf jij vitaal?

Vitaliteit is voor mij een goede balans vinden tussen werk, sport, rust en voeding. Als het over sport gaat, probeer ik mezelf uit te blijven dagen. In het verleden was ik fanatiek veldvoetballer en tennisser. Vanaf mijn zestiende ben ik gaan zaalvoetballen en tussen de bedrijven door loop ik hard.

 

In de wintermaanden heb ik meestal niet zo’n zin om in het donker en in de regen te rennen. Daarom ga ik in deze maanden vaker zwemmen, zo heb ik eind vorig jaar nog een borstcrawl cursus gevolgd. Ik vind het leuk om nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen. Dit voorjaar ga ik mijn tenniscarrière weer een nieuwe boost geven en tennislessen volgen!

 

Ook houd ik voor mijn gezondheid rekening met mijn voeding. Zo probeer ik iedere dag voldoende groente en fruit te eten. Ik hou zeker van snoepen, maar ik zorg dat ik niet in de verleiding kom door zo min mogelijk chips, snoep en koek in huis te halen. Chocolade bij de koffie is dan weer een ander verhaal. Het moet natuurlijk wel leuk blijven… 😉

 

De Welten+ sessie over slapen heeft mij een aantal mooie inzichten gegeven. Zo heb ik geleerd dat de uren die je vóór 00.00 uur slaapt dubbel tellen. Daar probeer ik me dan ook aan te houden. Ook schakel ik sinds de slaapsessie de vliegtuigstand van mijn telefoon in voordat ik ga slapen.

 

“Sport in groepsverband, je sportmaatjes in de steek laten doe je niet en zorgt voor een goede stok achter de deur.”

Sipko Schouten

Tijdens het werk zorg ik ervoor dat ik veel beweeg. Ik loop naar collega’s in plaats van bellen of mailen, haal vaak koffie, pak de trap en wandel in de pauze. Daarnaast pak ik geen zuurtjes die bij Welten naast het koffieapparaat liggen. Tijdens de traineeweken zet ik mijn wekker om 7.00 uur om drie keer in de week 7 km te rennen voordat de training begint. Toegegeven; soms draai ik me ook nog wel een keer om. Maar de intentie is er!

 

En….sinds een week ligt er een prachtige trampoline voor de kids in de tuin (het uitgraven was al een work-out op zich 😉). Ik spring net zo vaak op de trampoline als de kids. Zeker tijdens coronatijd is het een leuke en snelle manier om te ontspannen.

 

Heb je tips voor collega’s als het gaat om vitaliteit?

Een aantal dingen die mij helpen vitaal te blijven:

  • Sport in groepsverband, je sportmaatjes in de steek laten doe je niet en zorgt voor een goede stok achter de deur.
  • Schrijf je in voor een sportwedstrijd, zo heb je binnen no-time een duidelijk doel om voor te werken.
  • Als eten voor het grijpen ligt, geef je eerder toe. Haal dus zo min mogelijk ongezonde voeding in huis.
  • Ga op tijd naar bed, dit voorkomt dat je gaat snacken in de avond.
  • En zorg af en toe voor de nodige ontspanning in welke vorm dan ook! 
checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram