1. Home
  2. Nieuws & blog
  3. Welten+: hoe blijven onze collega's vitaal? Het verhaal van Angelique

Welten+: hoe blijven onze collega's vitaal? Het verhaal van Angelique

In de rubriek ‘Hoe blijven onze collega’s vitaal?’ delen we de verhalen van collega’s die met hun fysieke of mentale gezondheid bezig zijn. Dit keer vertelt Angelique Sidler-Bol (55) haar verhaal. Angelique werkt sinds november 2011 bij Dukers & Baelemans als medewerker Ontwikkeling Vakmanschap. Hieronder lees je het hele verhaal van Angelique.

Wat is vitaliteit voor jou?
Gezond leven door zowel fysiek als mentaal in balans te blijven.

Hoe blijf jij vitaal?
Ik beweeg veel: dagelijks wandel ik minimaal 3x met mijn hond Toby. Ik sport 5-6 keer per week waaronder spinning, fitness, yoga en wandelen (langere afstanden). Daarnaast doe ik (in de zomer) ook aan wielrennen. Afgelopen zomer ben ik in Frankrijk geweest. We hebben daar o.a. de Col d’Izoard, de Col de Vars en de Mont Ventoux beklommen met de fiets. Wielrennen vind ik echt heel leuk, maar wel het liefste in de bergen en helaas hebben we die hier in Nederland niet zoveel (alhoewel Limburg ook leuk fietsen is). Mijn laatste wandelprestatie was op 11 oktober: ik heb toen een halve marathon gewandeld. Ik had mezelf als doel gesteld om dit binnen 3½ uur te doen en dat is gelukt: ik heb hem gelopen in 3 uur en 28 minuten. Ik liep ook altijd hard, maar door een blessure lukt dat nu niet meer. Wandelen lukt gelukkig dus wel. Verder eet ik zo gezond mogelijk en rook ik niet. Ik werk, net zoals de meeste mensen nu, zoveel mogelijk thuis. Dat deed ik daarvoor ook al, dus ik was er ten opzichte van mijn collega’s al wel veel meer aan gewend. Maar ook voor mij is het wennen en ook lastig om nu zelfs die ene dag per week niet meer naar kantoor te kunnen. Het wandelen met Toby zorgt wel goed voor de dagelijkse beweging. Het vele zitten, wissel ik af met de dagelijkse wandelingen. Op de langere wandelingen neem ik hem overigens niet altijd mee, hij heeft toch een ander doel dan ik (snuffelen, op ontdekkingstocht in slootjes, ondeugend zijn tegenover lekker in een stevig tempo doorstappen). Het vele bewegen houdt mij ook mentaal in balans. As ik al een slecht humeur heb, ben ik dat na het sporten meestal wel kwijt.

“Ik merk dat ik vaak ook weer meer inspiratie heb als ik terug ben en dat ik tijdens het wandelen ook vaak weer goede ideeën krijg”

Angelique Sidler-Bol

Heb je tips voor collega’s als het gaat om vitaliteit?
Het gevaar bestaat dat je maar blijft werken thuis en dat werk en privé door elkaar heen gaan lopen. Hoewel ik mijn werkplek ook in de woonkamer heb, is klaar bij mij wel klaar. Natuurlijk doe ik in werktijd wel eens iets privé, denk aan een boodschap of zo. En dan pak ik ook wel eens mijn laptop ’s avonds om nog even iets af te maken. Maar ik probeer dit te voorkomen. En ik ruim vrijdag altijd mijn werkspullen op zodat mijn eetkamer weer eetkamer is. Ook dat helpt voor het weekendgevoel en je komt minder snel in de verleiding om ook in het weekend nog te werken. Tenslotte kan ik iedereen aanraden om te wandelen (dat kan ook prima zonder hond). Ik merk dat ik vaak ook weer meer inspiratie heb als ik terug ben en dat ik tijdens het wandelen ook vaak weer goede ideeën krijg.

checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram