1. Home
  2. Nieuws & blog
  3. Welten+: hoe blijven onze collega's vitaal? Het verhaal van Angelica

Welten+: hoe blijven onze collega's vitaal? Het verhaal van Angelica

In de rubriek ‘Hoe blijven onze collega’s vitaal?’ delen we de verhalen van collega’s die met hun fysieke of mentale gezondheid bezig zijn. Dit keer delen we het verhaal van collega Angelica Rivera Saldarriaga (24 jaar). Angelica is sinds een half jaar werkzaam als financieel trainee bij Welten. Voor Angelica betekent vitaliteit in balans zijn met lichaam en geest. Ze besteedt dan ook veel aandacht aan beweging, voeding en persoonlijke ontwikkeling in de vorm van meditatie.

Hoe blijf jij vitaal?

Ik sport vijf keer week. Zo doe ik aan hardlopen, GRIT Les Mills zijn en Hot-Yoga. Hardlopen doe ik gemiddeld een keer per week. GRIT Les Mills is een ‘High Intensity Interval Training’ van 30 minuten. Door middel van cardio, gewicht of plyometrische oefeningen lever je in een korte tijdsduur een intensieve inspanning waar je super fit van wordt. Bij GRIT verbrand je gemiddeld 600 calorieën. Daarnaast ben ik super fan van Hot-Yoga. Dit zorgt ervoor dat mijn core extra sterk wordt en dat ik mentaal tot rust kom. Bij Hot-Yoga train je je ademhaling en krijg je de kans om je lichaam goed te stretchen. Dit zorgt voor een heerlijke energie die je fit houdt gedurende de dag. Momenteel geef ik elke werkdag een 30 minuten work-out via Zoom aan mijn collega’s van de Volksbank. Dit als een leuk gebaar om even samen ontspannen in deze moeilijke tijd.

 

Verder zorg ik ervoor dat ik goed en gezond eet. Ik probeer elke week een volle bak met verse groenten te halen bij mijn favoriete groenteboer in Leidschenveen. Dit zorgt ervoor dat ik genoeg groenten binnenkrijg. Ik drink voldoende water en drink absoluut geen prik of iets met conserveringsmiddelen. Om het een beetje spannend te houden drink ik graag verse gemberthee. Ook ben ik een echte koffie liefhebber. Ik ben dol op koffiebonen uit Guatemala, Colombia en Ethiopië. Daarnaast kook ik met regelmaat. Ik kan je helaas geen recepten geven, omdat ik met gevoel kook en kook met wat er is. Mijn inspiratie komt op het moment dat ik trek heb. Dit is echt een lifestyle geworden en ik hou ervan. Als ik gezond eet, dan voel ik mij ook energieker.

 

Zoals ik eerder zei is vitaliteit voor mij een balans tussen lichaam en geest. Als je het hebt over geest dan vind ik het fijn om te mediteren. Dit doe ik dagelijks. Dit zorgt ervoor dat ik bewust omga met mijn energie. Verder zorgt dit ervoor dat ik alle inspiratie krijg om mijn werk zo goed mogelijk te verrichten. Ik houd mij ook veel bezig met mijn mindset. Zo lees ik graag boeken over persoonlijke ontwikkeling. Ook ben ik erg fan van Ray Dalio, Tony Robbins en Robert Kiyosaki.

 

“Momenteel geef ik elke werkdag een 30 minuten work-out via Zoom aan mijn collega’s van de Volksbank. Dit als een leuk gebaar om even samen te ontspannen in deze moeilijke tijd. ”

Angelica Rivera Saldarriaga

Heb je tips voor collega’s als het gaat om vitaliteit?

Doe vooral wat goed voelt voor jezelf. Blijf bij jezelf. Het feit dat ik zo leef, hoef niet perse te betekenen dat het zo voor iedereen moet zijn. Dit is een lifestyle die ik mezelf heb aangeleerd door gezondheidsproblemen waar ik vroeger last van had die te maken hebben met allergieën. Maar als ik collega’s een tip mag geven, dan is het wel deze: probeer elke keer iets nieuws te ontdekken zodat je elke keer dichtbij jouw balans kan komen. Plan meer me-time in en vul dat in hoe jij dat wil.

 

 

checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram