1. Home
  2. Nieuws & blog
  3. Welten schenkt meubilair aan Leger des Heils Limburg Brabant

Welten schenkt meubilair aan Leger des Heils Limburg Brabant

We verruilen ons kantoor in Vessem binnenkort voor een nieuwe locatie in ’s-Hertogenbosch. Een deel van het meubilair verhuist mee, maar een aanzienlijk deel van onze inrichting, zoals bureaus, tafels, stoelen, bedden en archiefkasten, bleef over. Hiervoor vonden we een goede bestemming bij het Leger des Heils Limburg Brabant.

Onderkant van de samenleving

 

Het Leger des Heils Welzijns- en Gezondheidszorg Limburg - Brabant maakt zich hard om goed de positie en belangen van de mensen aan de onderkant van de samenleving te bewaken, zodat zij niet (verder) tussen de wal en het schip vallen. Zij zijn er om mensen op te vangen en professioneel te ondersteunen en te begeleiden op de weg terug naar het gewone leven, een zelfredzaam en zinvol bestaan.

 

 

Alle hulp welkom

 

Wendy Theunissen, facilitair manager van het Leger des Heils Limburg Brabant, is zeer verheugd met de grote hoeveelheid meubilair die zij van Welten ontving: “Het meubilair komt ten goede aan diverse opvanglocaties en daarmee aan de mensen die dat het hardst nodig hebben. Juist nu tijdens de coronacrisis is alle hulp welkom. In Nederland zijn maar liefst 40.000 mensen dakloos. Zij hebben geen ‘thuis’ om zich terug te trekken. Wij doen ons best om zo snel mogelijk extra opvangplekken te maken. Iedereen werkt keihard om te zorgen dat niemand op straat slaapt en extra risico loopt om ziek te worden.”

 

 

Zinvolle bestemming

 

Chris Baelemans, CEO van Welten: “We zochten een zinvolle bestemming voor een groot deel van ons meubilair. Door deze aan te bieden aan het Leger des Heils Limburg Brabant kunnen we een bescheiden bijdrage leveren aan de opvang van mensen die het juist in deze tijd extra zwaar hebben. Het is mooi de grote dankbaarheid van het Leger te ervaren”. Met de inzet van vele vrijwilligers en de hulp van verhuisbedrijf Sterk werden op Goede Vrijdag de spullen in Vessem opgehaald. Het meubilair is bestemd voor diverse nieuwe opvanglocaties van het Leger des Heils in Brabant en Limburg.

checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram