1. Home
  2. Nieuws & blog
  3. Welten lanceert opleidingstraject Bijzonder Beheer naar aanleiding van coronacrisis

Welten lanceert opleidingstraject Bijzonder Beheer naar aanleiding van coronacrisis

Ontwikkelbedrijf Welten speelt als eerste in op de behoefte aan opgeleide professionals op het gebied van bijzonder beheer. De toegenomen vraag naar financieel professionals hierin is ontstaan door de coronacrisis. 

 

Professionals die zich bezighouden met bijzonder beheer zorgen allereerst voor een tijdige signalering van financiële problemen die zijn of mogelijk gaan ontstaan. Banken hebben hier een grote behoefte aan om zo de impact van de coronacrisis bij hun klanten zo veel mogelijk te beperken.

 

Financiële impact

 

We zitten momenteel midden in de crisis. De druk op de gezondheidszorg is geleidelijk afgevlakt, maar de grote financiële gevolgen worden voor veel bedrijven en particulieren steeds meer merkbaar. De overheid biedt ondernemers een uitgebreid steunpakket met financiële regelingen met als doel om zoveel mogelijk banen te kunnen behouden. Honderdduizenden bedrijven maken dan ook gebruik van deze regelingen. Maar het noodpakket aan steun is van tijdelijke aard. Hierdoor kunnen helaas niet alle ontslagen en faillissementen voorkomen worden, waardoor corona een grote financiële impact heeft en gaat hebben.

 

Om financiële gevolgen voortijdig te signaleren en daardoor zo goed als mogelijk te beperken, is er behoefte aan financieel professionals die hiervoor zijn opgeleid. Deze professionals sporen signalen op en gaan hierover in gesprek met ondernemers en particulieren. Welten voorziet banken als eerste in de markt in de behoefte aan opgeleide professionals op het gebied van bijzonder beheer. Als detacheerder van financieel professionals weet zij door jarenlange kennis en ervaring precies wat er in de markt speelt.

 

Toegenomen vraag

 

Door de intensieve samenwerking die ze hebben met financieel opleider Dukers & Baelemans, konden ze snel schakelen. “Dukers & Baelemans ontwikkelde razendsnel een opleiding speciaal gericht op vaardigheden en competenties op het gebied van bijzonder beheer. Deze opleiding integreren we in het nieuwe Traineeship Bijzonder Beheer, dat wij als eerste opleider als apart opleidingstraject in de markt zetten. We verwachten de komende tijd het aantal opgeleide professionals hierin te vergroten. Daarmee spelen we verder in op de toegenomen vraag bij banken naar financieel professionals bijzonder beheer”, aldus directeur Chris Baelemans. “Dit sluit aan bij de maatschappelijke betrokkenheid van ons bedrijf, waardoor we graag ons steentje bijdragen aan het verbeteren van de financiële sector en de samenleving in zijn geheel.”

checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram