1. Home
  2. Nieuws & blog
  3. Vitaliteit: thuiswerkervaring Moniek

Vitaliteit: thuiswerkervaring Moniek

In deze serie thuiswerkverhalen delen we ervaringen van collega's over hun thuiswerksituatie, uitdagingen en tips. Want, nu we verplicht thuiswerken, loopt (bijna) iedereen tegen uitdagingen aan. Wij delen deze verhalen met jou, zodat we met elkaar in contact blijven én we je tips van collega's geven die jou wellicht helpen om (nog beter) vitaal thuis te kunnen werken. Deze week is het de beurt aan Moniek Plattel, HRD & Employee Development Professional bij Welten intern. Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan snel verder.

Thuiswerkblog: Moniek Plattel - HRD & Employee Development Welten intern

Thuiswerken deed ik voor corona ook al regelmatig. En dan meestal op de dagen dat mijn vriend naar kantoor ging. We hadden voor corona thuis één goede thuiswerkplek in de woonkamer. Wanneer ik thuis werkte, was mijn vriend op kantoor en andersom. Dus dan had ik het hele huis heerlijk voor mezelf. Voor mij betekende dat lekker knallen en meters maken zonder dat je wordt afgeleid door collega’s en/of mijn vriend. Don’t get me wrong: ik vind naar kantoor gaan ook héérlijk! Even een praatje bij het koffieapparaat. Lekker socializen tijdens de lunch. En ook simpelweg even snel naar een collega toe lopen om iets te overleggen. Met elkaar in verbinding staan vind ik namelijk super belangrijk.

“In het weekend verdwijnen alle schermen uit de huiskamer, zodat we het werk los kunnen laten.”

Nu met corona zijn er een aantal dingen veranderd. Mijn vriend en ik delen nu onze favoriete felbegeerde werkplek. Ik hou van een rustig muziekje op de achtergrond, en als ik me echt moet focussen dan verkies ik stilte. Hij houdt daarentegen van lawaaierige Amerikaanse podcasts. Dat is wel even afstemmen soms. Een andere uitdaging is wanneer we allebei een Teams meeting hebben op dezelfde tijd. Daar is ons appartement eigenlijk net iets te klein voor. Een aantal collega’s hebben daarom mijn vriend al wel eens gezien en/of gehoord tijdens een meeting. Inmiddels hebben we trouwens van die ene felbegeerde werkplek, twee fijne werkplekken gemaakt. Zodat we elkaar in de ochtend niet de tent uit knokken. De ene dag ben ik verantwoordelijk voor de koffie en thee refills, en de andere dag mijn vriend. In het weekend verdwijnen alle schermen naar onze tweede slaapkamer zodat we het werk beter los kunnen laten.

Ik mis wel het face-to-face contact met collega’s. Al die meetingen via Teams kunnen voor mij toch nooit het echte face-to-face contact vervangen. Maar, het thuiswerken komt ook zeker met voordelen. Toen de sportscholen nog dicht waren, heb ik mijn crossfit workouts ingeruild voor hardlopen. Inmiddels kan ik 10 kilometer hardlopen en daar ben ik best trots op! Daarnaast zorg ik ervoor dat ik elk uur 1 minuut een oefening doe, zo snel en intensief mogelijk. Bijvoorbeeld 1 minuut lang air squats, lunges, of kettlebell swings. Ik begin bij voorkeur ook al aardig op tijd met werk (rond 07:00/07:30 uur), zodat ik eind van de middag een extra rondje kan hardlopen.

 

Meer lezen?

In Thuiswerken is een blijvertje verzamelen we thuiswerktips van Welten-collega's voor je.

checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram