1. Home
  2. Nieuws & blog
  3. Vitaliteit: thuiswerkervaring Michel

Vitaliteit: thuiswerkervaring Michel

In deze serie thuiswerkverhalen delen we ervaringen van collega's over hun thuiswerksituatie, uitdagingen en tips. Want, nu we verplicht thuiswerken, loopt (bijna) iedereen tegen uitdagingen aan. Wij delen deze verhalen met jou, zodat we met elkaar in contact blijven én we je tips van collega's geven die jou wellicht helpen om (nog beter) vitaal thuis te kunnen werken. Deze week is het de beurt aan Michel Vis, CDD Analist bij Welten. Benieuwd naar zijn verhaal en tips? Lees dan snel verder.

Thuiswerkblog: Michel Vis - CDD Analist bij Welten

Thuiswerken, het is en het blijft een opgave. Vanaf medio maart werk ik thuis en ondertussen heb ik hier een ritme in gevonden. Ik mag van geluk spreken dat ik nog bij mijn ouders woon. Hierdoor heb ik vaste eet- en koffiemomenten. Daarnaast is het ook niet heel erg eenzaam. Natuurlijk kan ik te allen tijde mijn collega's bereiken via o.a. Skype (en dat doe ik ook regelmatig), maar het is niet hetzelfde als persoonlijk contact.

Het voordeel van thuiswerken is dat ik zelf mijn tijden kan indelen. Zelf houd ik ervan om wat vroeger te beginnen (lees: 7.15 uur) waardoor ik ook wat eerder klaar ben. Als ik klaar ben dan hou ik ervan om direct door te gaan met sporten. In mijn geval Crossfit, hardlopen of een rondje fietsen. Op dagen dat ik mezelf minder kan motiveren doe ik dit, op aanraden van Sipko Schouten, soms ook tussen het werk door. Ik merk dat ik dan weer energieker en frisser terug kom.

“Op dagen dat ik mezelf minder kan motiveren, sport ik tussen het werken door. Ik kom dan energieker en frisser terug.”

Daarnaast heb ik nog een andere goede tip van Sipko gekregen die ik graag met je wil delen: leg je mobiel op een andere plek neer maar wel in je gezichtsveld. Op de dagen dat je moeite hebt met de motivatie is de verleiding om deze te pakken kleiner dan wanneer je mobiel naast je ligt.

 

Meer lezen?

In Thuiswerken is een blijvertje verzamelen we thuiswerktips van Welten-collega's voor je.

checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram