1. Home
  2. Nieuws & blog
  3. Vitaliteit: thuiswerkervaring Marlijne

Vitaliteit: thuiswerkervaring Marlijne

Thuiswerken, dat is wat we momenteel verplicht doen. Wij willen een betrokken werkgever zijn die zijn werknemers ondersteunt waar mogelijk. Zo helpen we ook graag om vitaal thuis te kunnen werken. In deze serie thuiswerkverhalen, delen we ervaringen van collega's over hun thuiswerksituatie, uitdagingen en tips. Deze week is het de beurt aan Marlijne Hodes, Marketing Communicatie Professional bij Welten intern. Benieuwd naar haar verhaal? Je leest 'm hieronder.

Thuiswerkblog: Marlijne Hodes - Marketing & Communicatie Welten intern

Vóór corona vond ik dat thuiswerken niet voor mij was gemaakt. Ik wil namelijk lekker kletsen met mijn collega's bij de koffieautomaat. Ik vind het belangrijk om een goede band met mijn collega's te hebben, zodat je geen miscommunicatie krijgt en nog meer respect hebt voor elkaar. Door elkaar in het echt te spreken, zie je de emotie van een ander en snap je beter hoe iemand iets bedoelt.

“Ik plan korte bijpraatmomenten met collega's”

Op dit moment is het voor iedereen wederom verplicht om (zo veel mogelijk) thuis te werken. Zo ook voor mij. Dat blijft wennen en aanpassen voor mij. Ik woon in het centrum van Utrecht met vier meiden. Er is dus nooit een stil moment om mij heen. Ik heb geleerd om af en toe een andere ruimte op te zoeken, zoals bij mijn ouders of in de bibliotheek. Dit werkt goed voor de afwisseling, zodat ik toch nog een andere omgeving zie. Daarnaast plan ik vaak korte bijpraatmomenten in met collega's. Ik merk dat mijn collega's hier ook behoefte aan hebben.

Het enige waar ik nog moeite mee heb, is om voldoende pauze te nemen op een dag. Ik heb vaak de neiging om door te gaan totdat ik 'klaar' ben en niet totdat mijn werkdag officieel voorbij is. Maar daar werk ik aan!

 

Meer lezen?

In Thuiswerken is een blijvertje verzamelen we thuiswerktips van Welten-collega's voor je.

checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram