1. Home
  2. Nieuws & blog
  3. Vitaliteit: thuiswerkervaring Jeroen

Vitaliteit: thuiswerkervaring Jeroen

We werken met z’n allen verplicht vanuit huis. Maar vitaal thuiswerken, hoe doe je dat? In deze reeks thuiswerkverhalen, delen we ervaringen van collega's over hun thuiswerksituatie, nieuwe uitdagingen en tips. Deze week deelt Jeroen Kusters, Interim Professional bij Welten, zijn ervaring en geeft hij tips.

Thuiswerkblog: Jeroen Kusters - Financieel Adviseur Welten


Al vrij snel had ik door dat het thuiswerken voor de langere termijn was. Ik heb daarom een fijne werkplek voor mezelf ingericht, want het moet wel leuk blijven. Dat is ook meteen mijn tip aan iedereen; richt een vaste werkplek in (en ruim deze weer op aan het eind van de werkdag, zeker als het een tijdelijke plek is) en verlaat deze als je niet aan het werk bent. Neem je pauzes niet achter het scherm maar loop even weg, naar buiten of ga elders even rustig zitten. Dat doe je op kantoor immers ook.

“Wat mij erg helpt, is het aanhouden van een vast ritme.”

Wat mij erg helpt, is het aanhouden van een vast ritme. Tussendoor drinken halen beneden, in de middag een half uur lunchen en op de normale tijd afsluiten. Omdat we voorlopig nog wel blijven thuiswerken, probeer ik nu zoveel mogelijk met de camera aan te bellen of te overleggen. Het is mij opgevallen dat meetings die voorheen een uur duurden nu opeens in 45 minuten en met meer onderwerpen worden afgehandeld. Fijn voor de efficiëntie, maar zet eens de camera aan en heb het eerst over gisteravond of wat je in het weekend gaat doen. Het is overigens wel heerlijk om ongestoord stevig door te werken. Met een muziekje aan een probleem tot op de bodem uitzoeken.

Thuiswerken is voor mij een blijvertje, al kan ik niet wachten op die twee dagen per week kantoor, reizen, file en collega’s aan je bureau. Tot het zover is nog als laatste tip: zorg voor een laptopstandaard, al zijn het maar twee schoenendozen. Je nek zal je dankbaar zijn.

“Zet je camera aan en heb het eerst eens over gisteravond of het weekend”

Meer lezen?

In Thuiswerken is een blijvertje verzamelen we thuiswerktips van Welten-collega's voor je.

checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram