1. Home
  2. Nieuws & blog
  3. Vitaliteit: thuiswerkervaring Giorgio

Vitaliteit: thuiswerkervaring Giorgio

We werken met z’n allen verplicht vanuit huis. Maar vitaal thuiswerken, hoe doe je dat? In deze reeks thuiswerkverhalen, delen we ervaringen van collega's over hun thuiswerksituatie, nieuwe uitdagingen en tips. Deze week deelt Giorgio Lucas Borges, Interim Professional bij Welten, zijn ervaring en geeft hij tips.

Thuiswerkblog: Giorgio Lucas Borges - Adviseur Direct Herstel Wonen Welten

Sinds afgelopen maart ben ik thuis aan het werken. Ik was toen bezig met mijn opdracht RKS (Rabobank Klantenservice), maar in april ben ik begonnen met een nieuwe opdracht bij Direct Herstel van de Rabobank. Ik heb online trainingen gevolgd en ben tot op heden nog thuis aan het werken.

Ik merk dat ik de gezelligheid van het kantoor mis. Er worden regelmatig koffiemomentjes en VrijMiBO’s ingepland via Teams om toch een connectie te creëren en elkaar beter te leren kennen. Hierdoor heb je toch een vorm van gezelligheid tijdens het werken. Zodra ik een pauze of lunch heb, verlaat ik altijd mijn werkplek om even te bewegen. Persoonlijk vind ik het prettig om tijdens mijn lunch een kleine wandeling te maken.

“Tijdens mijn pauzes verlaat ik altijd mijn werkplek om even te bewegen”

Omdat het niet altijd mogelijk is om een leidinggevende te spreken als ik vragen heb (bijv. doordat ze het druk hebben), zoek ik contact met mijn collega’s via MS Teams. Hierdoor raak je met elkaar in gesprek en leer ik mijn collega’s persoonlijk goed kennen. Dit versterkt juist het teamverband. Ik ervaar dat het lastiger is om je concentratie vast te houden. Zeker als ik op een dag veel vergaderingen heb.

Ik probeer tijdens mijn lunch een rondje te lopen om zo in beweging te komen. Daarnaast plan ik vaste dagen voor het sporten zodat ik mijn energie kwijt kan en de dag erna weer vol met energie kan beginnen. Mijn tip is om met je collega’s in gesprek te gaan over hoe zij ervoor zorgen dat ze prettig thuiswerken. Dit kan leiden tot nieuwe inzichten die je kunnen helpen bij het zo prettig mogelijk thuiswerken voor jou.

 

Meer lezen?

In Thuiswerken is een blijvertje verzamelen we thuiswerktips van Welten-collega's voor je.

checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram