1. Home
  2. Nieuws & blog
  3. Innovatie in online leren

Innovatie in online leren

Eerder spraken we over de rol van FinTech in de financiële sector. Veel techbedrijven richten zich echter op een breder publiek dan alleen de financiële sector. Een voorbeeld daarvan is Hubper, een startup die zich bezighoudt met het ontwikkelen van online leeroplossingen.

Vrij leren

Hubper is opgericht door Peter Filius en Ivo Hopmans vanuit hun overtuiging dat het online leren binnen organisaties beter kan. Beiden hebben zich in verschillende sectoren bezig gehouden met online leren en ontdekten daar dat veel online leeromgevingen vooral focussen op registratie en rapportage. Hierin wordt de gebruiker echter vergeten. De focus op het aanbieden van variërende content en leermiddelen, passende bij de behoefte van de gebruiker, ontbreekt. Huidige leermanagementsystemen beperken vaak een optimaal leerproces. Volgens Peter en Ivo moet dat anders kunnen. Het doel van een online leeromgeving is namelijk het ondersteunen van de gebruiker zodat er zo efficiënt mogelijk geleerd wordt en daarmee het leereffect wordt gemaximaliseerd.

 

Hubper lost de tekortkomingen van huidige leermanagementsystemen op door een flexibel leerecosysteem aan te bieden. Dit leerecosysteem richt zich volledig op de gebruiker; de online leeromgeving is gebruiksvriendelijk en toegankelijk. Daarnaast is het leerecosysteem flexibel voor zowel de gebruiker als voor organisaties. Hubper biedt een Hub waar de gebruiker inzicht krijgt in alle leeractiviteiten, een uitgebreide bibliotheek tot zijn beschikking heeft en eigen learning playlists kan samenstellen. In de Hub is de gebruiker zelf de baas over de content en de leermiddelen. De Hub biedt de gebruiker een variatie aan content in diverse vormen, zoals video’s podcasts en artikelen, slimme kennistrainingen via de Brainpower app en e-learning modules in Learn. In de Brainpower app en in Learn ontwikkelt de gebruiker of een organisatie zelf eenvoudig eigen content. Op deze manier worden zowel de content als de leervorm aangepast op de behoefte van de gebruiker.

 

Overzichtelijk leren

Het leerecosysteem van Hubper heeft koppelingen met andere HR- en leersystemen, zodat alternatieve online leeractiviteiten gekoppeld kunnen worden aan de online leeromgeving van Hubper. Hierdoor wordt het online leren voor gebruikers gecentraliseerd op één plek en blijft het overzichtelijk. Vanuit de Hub zijn alle leeractiviteiten inzichtelijk voor zowel de gebruiker als voor de werkgever. 

 

Slim leren

Door een combinatie van diverse leertechnieken en slimme algoritmes worden gebruikers in het leerecosysteem van Hubper geholpen om slimmer te leren. Zo analyseert de slimme kennis app persoonlijke learning analytics en wordt er berekend hoe goed de gebruiker leerdoelen onthoudt en hoe efficiënt er wordt geleerd. Op basis van deze gegevens wordt het algoritme aangepast, zodat de gebruiker gestuurd wordt naar persoonlijke aandachtsgebieden en specifieke leertips ontvangt. Het doel achter dit persoonlijke leren, is het vergroten van het leereffect. De content en vorm van de leeractiviteiten sluiten namelijk aan bij de manier waarop de gebruiker het beste leert. Volgens Hubper zit de kracht van leren dan ook niet altijd in herhaling, maar in het leggen van de juiste verbanden.

 

Nu en in de toekomst

Hubper onderscheidt zich van andere online leeroplossingen door een focus op de toekomst. De  combinatie van een learning experience platform en een omgeving om leeractiviteiten te verbinden en simpel content te ontwikkelen is uniek. Om een toekomstbestendig leerecosysteem aan te bieden, wordt continu gewerkt aan nieuwe leermiddelen en nieuwe slimme onderdelen die zowel de organisatie als de gebruiker ondersteunen.

 

Meer weten?

Hubper speelt een belangrijke rol in het leeraanbod van Dukers & Baelemans en is daarom ook voor Welten een waardevolle partner. Door onze samenwerking met Hubper kunnen we onze opdrachtgevers optimaal ondersteunen op het gebied van online leren. Nieuwsgierig geworden naar Hubper? Kijk op www.hubper.co of luister hier naar de podcast van Peter en Ivo - De belerende podcast.

Van gedachten wisselen?

Ik ga graag met je in gesprek over wat wij op dit vlak voor elkaar kunnen betekenen.
Helen Leukel
Business Manager

06 50 88 77 21
h.leukel@welten.eu

Bekijk onze verhalen

Wilt u weten hoe onze dienstverlening er in de praktijk uitziet, bekijk dan de cases over de opdrachten die we voor financieel dienstverleners uitvoeren.
Naar Projecten
checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram