1. Home
  2. Nieuws & blog
  3. Ervaringsverhaal Interim Professional Farouk Nanoha

Ervaringsverhaal Interim Professional Farouk Nanoha

Farouk Nanoha werkt iets meer dan twee jaar bij Welten. Onlangs slaagde hij voor de opleiding Financieringsadvies MKB. In onderstaand interview deelt hij zijn ervaringen over het werken bij Welten en hoe deze opleiding bijdraagt aan zijn persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Wie ben je?
Mijn naam is Farouk Nanoha, ik ben 31 jaar en ik woon in Breda. In mijn vrije tijd ga ik graag naar de sportschool en naar Latin dansavonden waar ik voornamelijk Bachata dans. Daar krijg ik heel veel energie van. Ik heb Small Business en Retail Management gestudeerd en ben een aantal jaar werkzaam geweest in de Retail. Ik ben nu bijna 4 jaar werkzaam binnen de financiële dienstverlening en dan voornamelijk binnen het bankwezen. Van die 4 jaar werk ik nu iets meer dan 2 jaar bij Welten. Momenteel ben ik werkzaam als Financieel Adviseur bij de Rabobank in Rotterdam. Dat is een heel leerzame en veelzijdige opdracht in een dynamische werkomgeving. In deze functie begeleid en adviseur ik klanten voornamelijk met hypotheek gerelateerde vragen en wensen. Dat doe ik bij zowel bestaande als nieuwe klanten. Hiervoor ben ik iets meer dan een jaar werkzaam geweest bij ING als Adviseur Wonen. In deze functie begeleidde ik klanten vanaf de oriëntatie tot aan het passeren van de hypotheekakte en alle tussenliggende stappen en bijkomstigheden. Daar heb ik erg veel geleerd in een super mooie opdracht, mede dankzij het goed georganiseerde inwerktraject en de bijbehorende coaching. Ik begon mijn Welten carrière bij Zicht, risico- en verzekeringsadviseurs in een startersopdracht van een aantal weken als Verzekeringsadviseur Particulieren tot ik kon starten in de opdracht bij ING in de rol van Adviseur Wonen. Ook deze startersopdracht heb ik ervaren als een heel fijne opdracht, waardoor ik mijn loopbaan bij Welten heel goed en fijn ben gestart.

Hoe vind je het om bij Welten te werken?
Ik ben heel enthousiast over Welten en vind het super om bij deze organisatie te werken. Ik vind het een heel fijne organisatie. Dat komt onder andere omdat ik al vanaf het begin het gevoel heb dat ik er niet alleen voor sta. Ik heb heel duidelijk voor ogen waar ik naar toe wil en ik heb het gevoel dat er altijd iemand is die actief met me mee denkt hoe de volgende stappen te realiseren. Dat kan mijn manager zijn, maar ook een zaakwaarnemer of een collega van Matching. Dat ervaar ik als erg positief. Ook de collega’s vind ik super. Ik ben heel tevreden hoe het nu gaat. Ik heb heel regelmatig contact met mijn manager over waar ik nu sta en waar ik naartoe wil.

“Ik heb heel regelmatig contact met mijn manager over waar ik nu sta en waar ik naartoe wil.”

Waarom heb je destijds voor Welten gekozen?
Ik wil me graag vak breed ontwikkelen, daarom spreekt Welten me aan. Ik vind het verrijkend voor mijn ontwikkeling om bij verschillende A-merk opdrachtgevers werkzaam te zijn in een relatief korte tijd. Op die manier doe ik veel praktijkervaring op. Dat kan uitstekend bij een leerbedrijf als Welten. Het aanbod aan opleidingen vanuit Dukers & Baelemans vind ik daarbij een mooie aanvulling en combinatie.

Wat spreekt je het meest aan in het werken in de financiële sector?
Voordat ik in de financiële sector begon, was ik werkzaam in de Retail. Ik werkte toen voornamelijk als Teamleider of Bedrijfsleider. Dat was heel leerzaam en daar heb ik een leuke tijd gehad, maar ik merkte dat mijn kwaliteiten daar iets minder tot zijn recht kwamen. Daarom ben ik me verder gaan oriënteren. Via een uitzendbureau kwam ik terecht bij een vacature bij ABN AMRO. Daar heb ik op gereageerd en vrij snel daarna kon ik al starten aan het inwerktraject daar. Dat is inmiddels alweer 4 jaar geleden. Ik begon mijn loopbaan in de financiële sector bij ABN AMRO als Adviseur Dagelijkse Bankzaken. Ik merkte dat ik meteen helemaal op mijn plek zat en het voelde goed. Ik heb deze functie 1,5 jaar vervuld. Dat gaf me meteen vanaf het begin voldoening en energie. Wat me daarnaast aanspreekt is dat er in de financiële sector zoveel mogelijkheden zijn, waardoor je zoveel kanten op kan. De financiële wereld is dynamisch en veelzijdig, waardoor ik er in ieder geval niet snel op ben uitgekeken.

Welten is een ontwikkelbedrijf. Hoe merk jij dat?
Voor mij zit hem dat in de opdrachten die Welten faciliteert. Het zijn namelijk opdrachten op verschillende niveaus. Dat in combinatie met toepasbare en praktijkgerichte opleidingen, maakt dat ik Welten ervaar als een organisatie die betrokken is bij mijn ontwikkeling. Terwijl ik nog in mijn huidige functie werkzaam ben, word ik al geholpen, ondersteund en gecoacht om voldoende, nieuwe theoretische kennis op te doen voor een volgende opdracht. En of je je daarnaast nou wilt ontwikkelen binnen het particuliere segment of het zakelijke domein, alles is mogelijk zolang je er zelf voor wilt gaan en over de juiste motivatie beschikt.

“Voor mijn ontwikkeling vind ik het belangrijk om bij verschillende A-merk opdrachtgevers werkzaam te zijn in een relatief korte tijd. Dat kan uitstekend bij een leerbedrijf als Welten.”

Welke professionele ontwikkeling heb je doorgemaakt sinds je bij Welten werkzaam bent?
De voornaamste ontwikkeling die ik heb doorgemaakt heeft te maken met detachering. Ik heb bij Welten geleerd om me in relatief korte tijd aan te passen aan een veranderlijke omgeving. Ik heb echt ondervonden dat je als gedetacheerde collega, en daarmee als externe, moet beschikken over een bepaald aanpassingsvermogen om ook een volgende opdracht weer tot een succes te kunnen maken. Het is echt snel (om)schakelen op professioneel vlak, want iedere opdrachtgever heeft een andere werkwijze en een andere bedrijfscultuur. Het is dan heel prettig als je snel kan schakelen. Al is dat zeker iets dat je kan leren en ontwikkelen.

Je hebt onlangs een opleiding gevolgd en succesvol afgerond bij Dukers & Baelemans. Hoe vond je dat?

Ik heb de geaccrediteerde Post-HBO opleiding Financieringsadvies MKB gevolgd en afgerond. Het was in het begin best aanpoten, omdat ik geen sterk bedrijfseconomische achtergrond heb. Ik vind het een heel mooie opleiding met goed georganiseerde lesdagen. Dankzij de casuïstiek die we hebben behandeld en het assessment, heb ik voldoende kunnen oefenen waardoor ik de opleiding succesvol heb afgerond. Ik vond het erg interessant. Op dit moment volg ik al weer een volgende opleiding, namelijk de vervolgopleiding Intensief Beheer Ondernemers. Dat is een verdieping en aanvulling op Financieringsadvies MKB. Ik volg deze opleiding omdat ik me graag wil ontwikkelen richting het zakelijke domein. Ik wil graag kunnen meedenken met ondernemers en als sparringpartner kunnen fungeren op het moment dat ze in financieel zwaar weer verkeren, bijvoorbeeld vanwege de coronasituatie. Dan lijkt het me mooi als ik ondernemers kan helpen en ondersteunen met mijn kennis en kunde.

Hoe draagt deze opleiding bij aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling?
Ik ben de afgelopen jaren in het particuliere segment werkzaam geweest en dat doe ik nu nog steeds. Op professioneel vlak heeft de opleiding ervoor gezorgd dat ik nog meer stappen vooruit denk. Ik ben van mezelf iemand die dat sowieso al doet, maar in de opleiding Financieringsadvies MKB heb ik geleerd om dat nóg meer te doen. Als je met een klant in gesprek bent over een financiering of een andere aanvraag, denk je als adviseur al verder na hoe dat dit zich op lange termijn kan ontwikkelen. Je beoordeelt vervolgens of het op de lange termijn ook verantwoord is. Dat is waar het in je werk als adviseur om draait. Deze opleiding heeft me daar nog bewuster van gemaakt.

Wat zou je mensen willen meegeven die twijfelen om bij Welten/in de financiële sector te gaan werken?
Op het moment dat je affiniteit hebt met financiële producten en diensten en je wilt jezelf continu blijven uitdagen en ontwikkelen, dan zou ik zeker aanraden om een keertje bij Welten om de tafel te gaan zitten om te kijken welke mogelijkheden zij voor jou hebben in de financiële richting.

“Het aanbod aan opleidingen vanuit Dukers & Baelemans vind ik een mooie aanvulling op de opdrachten die je bij Welten kan doen.”

checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram