1. Home
  2. Nieuws & blog
  3. Blog: collega Sipko Schouten deelt zijn passie

Blog: collega Sipko Schouten deelt zijn passie

Een bekend gezicht binnen Welten is collega Sipko Schouten. Sipko is opleidingskundige en werkt bij ons bedrijf als Learning & Development specialist bij de afdeling Employee Development. In deze rol traint, coacht en begeleidt hij de interim professionals. Sipko vertelt graag meer over zijn rol en passie.

Mijn passie is het begeleiden van mensen. Dat doe ik nu al veel jaren in Vessem tijdens de kick-startweek van nieuwe collega’s maar ook in het werkveld. Steeds meer verleg ik de focus van Vessem naar het werkveld van onze interim professionals. Juist omdat het daar gebeurt. Daar wordt het geleerde in de praktijk gebracht en kan de Interim Professioneel het verschil maken. Gaaf dat ik een bijdrage mag leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van onze collega’s.

 

In deze blog vertel ik je meer over onze sleutelcompetenties, omdat we daarmee onszelf onderscheiden. Je hebt ze vast wel voorbij zien komen: Verbinden, Verbeteren, Probleem Oplossend Vermogen, Samenwerken en Zelfsturing & Ontwikkeling. Juist in de wereld waarin steeds meer wordt geautomatiseerd kun je als professional het verschil maken met competenties. Ik vind de competentie verbinden het belangrijkst. Wie deze competentie kan toepassen in de werkpraktijk is namelijk ook in staat om andere competenties gemakkelijker toe te passen.

 

Om collega’s te ondersteunen in hun competentie-ontwikkeling ontwikkelden we een digitale leeromgeving met daarin een praktische toolkit. De toolkit bestaat onder meer uit achtergrondinformatie, theorie, modellen en praktijkopdrachten. Er is geen sprake van een dichtgetimmerd programma. Zie het als een snoepwinkel voor kinderen; iedereen pakt de ‘tool’ die hij of zij op dat moment het meest nodig heeft.

 

Maar er is nog meer... In de interne kick-startweek maken trainees kennis met de sleutelcompetenties, waarna zij er direct mee aan de slag gaan in de praktijk bij de opdrachtgever. In het eerste jaar organiseren we twee Meet Up’s waarbij de trainees - face-to-face – ervaringen met elkaar delen. De verdere ontwikkeling van de sleutelcompetenties staat dan ook centraal.

 

Het effect van goede kennis en een goed gebruik van sleutelcompetenties is groot. Opdrachtgevers ervaren dat interim professionals van Welten reflecteren op hun werkzaamheden en zichzelf kunnen bijsturen ter verbetering van het resultaat. Ze verbeteren bovendien niet alleen zichzelf, maar zijn ook de nieuwe ogen en oren van de opdrachtgever. Door frisse en concrete analyses worden bestaande processen eenvoudig en effectief aangescherpt en ingericht.

 

Meer over mij

Naast dat ik ‘getrouwd’ ben met Welten ben ik ook dat ook met Stephanie :). Ik ben vader van Sem (6 Jaar) en Feliz (5 jaar). Mijn vrije tijd besteed ik voornamelijk aan activiteiten met het gezin en sporten. Hardlopen, zaalvoetbal en zwemmen. Ik wil daarnaast ook mijn tenniscarrière weer nieuw leven inblazen, maar door het vele klussen in ons nieuwe huis is dat nog niet gelukt. Maar het eind is gelukkig in zicht. Mijn andere passie reizen en duiken schiet er helaas wel bij in. Verder dan Spanje of Duitsland kom ik tegenwoordig niet meer 😉

Sparren met Sipko?

Heb je een vraag voor Sipko? Neem dan gerust contact met hem op!
Sipko Schouten
Learning & Development Specialist


s.schouten@welten.eu

checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram