1. Home
  2. Nieuws & blog
  3. 5 tips voor je PE examen

5 tips voor je PE examen

De PE deadline van 1 april 2022 komt rap dichterbij. Doe jij binnenkort examen? Alvast heel veel succes gewenst!

 

Om je nog een extra handje te helpen, delen onze collega’s van Dukers & Baelemans hun 5 beste tips.

Tip 1: The devil is in the details

Denk bij het studeren niet te snel ‘dat weet ik wel ongeveer’, want vaak willen ze het juist heel precies weten. Ouderwets stampen loont!

Tip 2: Blijf bij de theorie

Soms zijn recente wijzigingen nog niet verwerkt in de examens of is het gezochte antwoord niet het antwoord dat je in de praktijk zou geven. Ze toetsen echter jouw kennis van de theorie, blijf daar dus bij.

Tip 3: Gebruik de bijlages

Ze zitten er niet voor niets bij die bijlages, je hebt ze altijd nodig voor het juiste antwoord. Extra tip: lees wel eerst de vraag en de antwoordopties, dan heb je een idee waar je naar moet zoeken. 

 

Soms kun je zelfs CTRL+F gebruiken 😊

Tip 4: Blijf niet hangen bij een vraag

Weet je iets niet of twijfel je? Sla de vraag even over en ga door naar de volgende. Je kunt er altijd later nog op terugkomen en het is zonde om door tijdgebrek vragen die je wel weet niet te kunnen beantwoorden. En guess what, soms staat het antwoord gewoon in een bijlage.

Tip 5: Oefen, oefen, oefen

Echt, het helpt! Door te oefenen ontdek je waar je op moet letten en wordt je je bewust van je valkuilen. Zo kun je daar nog extra aandacht aan geven. Het oefenen van rekenvragen helpt je bovendien om de techniek in de vingers te krijgen. Bij Dukers & Baelemans kun je gratis een oefenexamen downloaden.

 

En nogmaals, heel veel succes. Je kunt het!

Benieuwd naar Welten?

Bel me of kom langs op ons kantoor in Den Bosch, ik vertel je graag meer!
Babette Kuijper
Traineeship Recruiter

06 41 71 72 56
b.kuijper@welten.eu

Werken bij Welten

Bij Welten richten we ons op verschillende vakgebieden binnen de financiële sector. Zo zijn er voor jou altijd mogelijkheden om eens in een ander vakgebied aan de slag te gaan. Je kunt bij ons als hypotheekacceptant starten en vervolgens carrière maken als CDD-analist. We denken graag met je mee!
Bekijk onze vacatures

Ook interessant voor jou

Maryan / Klantenservice-medewerker Pensioen

#WerkenbijWelten

Rens / Junior CDD analist

#WerkenbijWelten

checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram