De aflossingsvrije hypotheekmarkt

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) hebben hypotheekverstrekkers opgeroepen iets te gaan doen aan de grote portefeuille van aflossingsvrije hypotheken en vooral aan de groep potentieel kwetsbare huiseigenaren die deze aflossingsvrije hypotheken hebben. De betaalbaarheid van de hypotheeklasten kan op termijn voor deze klanten een probleem vormen. 

Whitepaper

De grootbanken van Nederland maken zich zorgen over de grootte van dit dossier. Het betreft hier in potentie een grote groep klanten die lastig in kaart te brengen is en die bovendien actief benaderd dient te worden. Om het dossier ‘aflossingsvrije hypotheken’ inzichtelijk te maken voor financieel dienstverleners neemt Dukers & Baelemans deze markt onder de loep. In de whitepaper worden de volgende deelonderwerpen uitgediept: 

 

1. Wie zijn de klanten die risico lopen?
2. Welke risico’s lopen deze klanten?
3. Hoe zijn deze klanten te categoriseren?
4. Op welke wijze dient de klantgroep benaderd te worden?

Van gedachten wisselen?

Als business consultant hypotheken ontwikkel ik (deel-)oplossingen op het gebied van hypotheekaanvragen. Mijn expertises liggen op het vlak van customer care, front-, mid- en backofficewerkzaamheden, beheer op portefeuilles, hypotheek(herstel)advies en activatie van klanten.
Jacco Vermeer
Business Consultant

06 46 33 82 97
j.vermeer@welten.eu

Meer lezen over de aflossingsvrije hypotheekmarkt?

Download kostenloos de whitepaper ‘Inventarisatie en analyse van de aflossingsvrije hypotheekmarkt’.
Download whitepaper
checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram