Jasper van Beers

Door Jasper van Beers

Ontdekken en ontwikkelen

 

In mijn rol van recruiter spreek ik vaak enthousiaste kandidaten over een Financieel Traineeship. Veel van hen maken op basis van opleiding, werkervaring of interesse een keuze voor een bepaalde sector. In het geval van Welten is dat de financiële dienstverlening. Een groot deel van de kandidaten weet zelfs ook al binnen welk vakgebied zij hun carrière willen starten; particulier bankieren, zakelijk bankieren of pensioen en verzekeren.

De meeste kandidaten weten echter nog niet in welke specifieke richting hun ambitie ligt. “Ligt een adviserende rol mij goed of focus ik mij liever op de analyse?” Deze vragen zijn lastig te beantwoorden wanneer je geen of weinig praktijkervaring hebt in de financiële sector. Tijdens de traineeships van Welten oriënteren onze trainees zich op de verschillende richtingen binnen hun vakgebied, zodat ze na 18 maanden weloverwogen een specialisatie kunnen kiezen.

Een veel gestelde vraag is:

“Hoe helpt een Welten traineeship me bij het ontdekken van de financiële sector?”

Ik vertel de kandidaten dan over drie belangrijke speerpunten van onze traineeships:

1) Het ontdekken van jouw talent en het formuleren van jouw ambitie

Welten biedt jou de mogelijkheden jouw talenten te ontdekken en deze verder te ontwikkelen. Als trainee ben je op basis van detachering werkzaam voor Welten. Dit betekent dat je in opdracht gaat bij enkele van onze opdrachtgevers. Dit zijn de grote banken, verzekeraars en pensioenfondsen in Nederland. Gemiddeld duren deze opdrachten vijf tot zes maanden. Je doet dus tijdens een traineeship van 18 maanden al ervaring op bij (gemiddeld) drie verschillende labels, op verschillende afdelingen in verschillende rollen. Hierdoor ontdek je in de praktijk wat je leuk vindt en waar jouw talenten liggen. Dit helpt je om gedurende het traineeship je ambitie verder te formuleren.

2) Ontwikkeling

Parallel aan de opdrachten die je uitvoert, doorloop je een intensief opleidingstraject bij Welten. Dit traject is in het begin vooral gericht op het behalen van de verschillende Wft certificeringen. Deze certificeringen heb je namelijk nodig om door te kunnen stromen naar de complexere opdrachten. Hierbij geldt: hoe sneller je de certificeringen behaalt, des te sneller stroom je door naar meer specialistische (complexe, uitdagende) opdrachten. Wanneer je de belangrijkste Wft’s hebt behaald, kun je aanvullende opleidingen binnen jouw vakgebied volgen. Hiermee doe je de benodigde specialistische kennis op. Deze opleidingen stellen je in staat daadwerkelijk de eerste stappen te zetten richting jouw specialisatie.

3) Persoonlijke coaching

Een ander belangrijk punt voor jouw oriëntatie en ontwikkeling is persoonlijke coaching. Je krijgt binnen Welten een persoonlijke coach toegewezen die de primaire taak heeft jou optimaal te begeleiden in het traject dat je ingaat. Deze coach is het eerste aanspreekpunt voor alles wat samenhangt met jouw ontwikkeling. Hij of zij begeleidt en stuurt jou op het gebied van houding en vaardigheden. Ook komt de persoonlijke coach tijdens en na jouw opdracht langs bij de opdrachtgever voor (tussentijdse) evaluatie.

Kansrijke startersfunctie

Ben je op zoek naar een startersfunctie waarbij je de kans krijgt jezelf te oriënteren binnen de financiële dienstverlening? Wil je bovendien door middel van opleiding en persoonlijke coaching een degelijke basis leggen en toewerken naar een specialisatie? Bekijk dan onze traineeships op www.werkenbijwelten.eu.

Ik zie je sollicitatie graag verschijnen!