Judith van Nieuwenhuijzen

Door: Judith van den Nieuwenhuijzen

Mijn eerste jaar als Weltenaar


Na de Bachelor Business Administration en de Master Strategic Management aan de Erasmus Universiteit heb ik gesolliciteerd voor het Traineeship bij Welten. In oktober 2014 kon ik gelijk aan de slag. Samen met een groepje van ongeveer 12 andere trainees, heb ik bij Welten 2 weken intern gezeten, waar we de beginselen van het vak hebben geleerd en de cursus WFT Basis behaald hebben. Daarna kon ik gelijk aan de slag als Adviseur Particulieren bij Rabobank Roosendaal-Woensdrecht. Een eerste kennismaking met de praktijk die erg positief is uitgepakt. Bij Rabobank Eindhoven-Veldhoven kreeg ik dezelfde soort opdracht. Na een half jaar werd het voor mij tijd voor iets nieuws!
Ik heb aangegeven door te willen in het vakgebied ‘Financieel Advies en Private Banking’. Ik kreeg bij Rabobank Gelderse Vallei meteen een opdracht als Assistent Accountmanager Private Banking. Ook nu vervul ik deze rol, maar dan bij Rabobank De Kempen.


Uitgebreid takenpakket

Het leukste aan Welten vind ik de vele verschillende en afwisselende werkzaamheden. Het is iedere keer een uitdaging om aan een nieuwe opdracht te beginnen en je weg te vinden bij de verschillende banken. Het is leuk als je iedere keer in een nieuw team weer het gevoel krijgt dat je bij de groep hoort, ook al ben je een externe medewerker. Ik vind het leuk om nieuwe contacten te leggen, mijn netwerk uit te breiden en overal mijn steentje bij te kunnen dragen. Als jij je voor 100% in zet en je best doet, krijg je waardering van je opdrachtgever en wordt je takenpakket verder uitgebreid. Elke bank is weer anders en overal leer je weer nieuwe dingen! Welten gaat mee in mijn ambitie door iedere keer weer een nieuwe uitdaging te zoeken. Ik leg de lat voor mezelf hoog, ik wil vooruit en dat wordt zeer gewaardeerd bij Welten.

De Wft cursussen

Ik vond het belangrijk om snel in de volle breedte gecertificeerd te raken, zodat ik verschillende rollen binnen het vakgebied kan vervullen. Daarom ben ik in een razend tempo de Wft cursussen gaan doen. Inmiddels heb ik naast Wft Basis, ook Wft Schade Particulieren, Wft Consumptief Krediet, Wft Hypothecair Krediet, Wft Vermogen en Wft Inkomen behaald. Natuurlijk vergt dit ook een heleboel tijd en energie. Soms is het lastig om alle werkzaamheden te combineren met mijn privé leven. Ik kan 4 lange dagen werken, waardoor ik 1 dag in de week vrij ben. Dat scheelt een heleboel. Op zijn tijd ontspanning is natuurlijk ook belangrijk!
 

Mijn toekomst

En nu maar afwachten wat de toekomst mij brengt. Na een jaar als trainee ben ik doorgestroomd naar junior. Ik ben al meerdere keren gevraagd om bij de bank in dienst te gaan, maar om de ontwikkeling in mijn carrière te houden blijf ik graag bij Welten! Ik hoop op nieuwe uitdagende opdrachten waarin ik weer veel nieuwe dingen mag leren en waarin ik mijzelf kan bewijzen.