Customer care en claimhandling

Solarif

Solarif is een kleine organisatie die internationaal actief is binnen het domein van het verzekeren van zonne-energie installaties. De afgelopen jaren zijn er veel verschuivingen geweest in hun werknemerspool, wat heeft geleid tot een kwetsbare bezetting die niet bestand is tegen calamiteiten of de groei die zij nu doormaken. Daarom was Solarif op zoek naar een partner die ontzorgt op het gebied van bemensing en flexibiliteit, waarbij de continuïteit en de kwaliteit van de dienstverlening gewaarborgd blijft.

Multiskilled team

Volledige ontzorging

Flexibiliteit en optimalisatie

Ruimte voor het realiseren van ambities

Enerzijds wenste Solarif op zeer korte termijn ondersteuning op het gebied van Customer Care, Polisadministratie en Claimhandling ter opvang van het verloop van medewerkers. Anderzijds zocht Solarif naar een betrouwbare partner die deze activiteiten volledig over kon nemen in de vorm van een managed outsourced oplossing zodat zij zich zelf volledig konden focussen op de groei van de organisatie. Daarbij was het van belang dat hun partner goed om kon gaan met het variërende aanbod van activiteiten, veel aandacht zou besteden aan zowel kwaliteit als klantgerichtheid en tevens mee kon denken over de optimalisatie van hun dienstverlening. Solarif heeft in Welten de juiste partner gevonden.

Onze dienstverlening

 

  • Detachering op korte termijn
  • Managed outsourcing als structurele oplossing
  • Customer Care
  • Polisadministratie
  • Claimhandling
  • Procesinrichting
  • Projectaansturing

Het resultaat

Momenteel verzorgt Welten zelfstandig de volledige Customer Care, Polisadministratie en Claimhandling voor Solarif. Hiervoor is een team ingericht met ervaren specialisten die multiskilled opgeleid zijn om continue in te kunnen spelen op het veranderende aanbod. Welten maakt gebruik van een opschaalmodel dat de continuïteit van Solarif garandeert. Binnen een periode van twee weken kan Welten haar capaciteit met 35% opschalen terwijl de kwaliteit van de dienstverlening gewaarborgd blijft. Tevens zijn alle processen gestructureerd en vastgelegd en wordt er wekelijks aandacht besteed aan procesoptimalisatie en kwaliteitsverbetering.

 

De dienstverlening die Welten biedt heeft ertoe geleid dat Solarif zich weer volledig kan focussen op haar ambities; het realiseren van de gewenste groei.

“Welten biedt een totaalservice, een oplossing van A tot Z”

Harry Wolkenfelt, CEO en oprichter Solarif

Ons team

Het team van Welten bestaat uit vier multiskilled specialisten die zowel Customer Care en Polisadministratie als Claimhandling uitvoeren. Deze specialisten zijn in het bezit van Wft Basis en in het bezit of studerende voor Wft Schadeverzekering Particulier en Wft Schadeverzekering Zakelijk en hebben allen een passie voor klantgerichtheid. Het team wordt dagelijks aangestuurd door een teamleider, die tevens verantwoordelijk is voor personeelszaken, kwaliteitsmonitoring en coaching van de specialisten. Op tactisch niveau fungeert een projectmanager als aanspreekpunt voor Solarif. Zij is verantwoordelijk voor de implementatie en houdt gedurende de loop van het project het overzicht en focust zich op continue optimalisatie. Tenslotte wordt er gebruik gemaakt van Planning en Reporting voor het bepalen van de optimale bezetting en het verschaffen van inzicht aan de hand van rapportages. Welten draagt ook zorg voor de technische ondersteuning gedurende het project.

Behoefte aan een projectoplossing?

Onze business consultant kijkt graag naar mogelijke oplossingen voor uw uitdaging!
Jacco Vermeer
Business Consultant

06 46 33 82 97
j.vermeer@welten.eu

Onderdeel uitmaken van team Welten?

Kijk hier naar wat we voor jou kunnen betekenen!
Naar Werken bij
checkmark caret tilde slash big-slash double-slash triple-slash hamburger icon-caret-down cross icon_linkedin icon_fb icon_instagram